04 березня 2024

Amazon вкладе $1 млрд у розвиток робототехніки та штучного інтелекту

Amazon вкладе $1 млрд у розвиток робототехніки та штучного інтелекту
340

Американська компанія Amazon планує зосередитися на стартапах у галузі робототехніки, які працюють над інтеграцією ШІ у свої пропозиції, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на TheFinancial Times. Керівництво компанії вже створило фонд промислових інновацій у розмірі $1 млрд і в майбутньому продовжить нарощувати інвестиції в компанії, які об'єднують ШІ та робототехніку.

За словами голови венчурного підрозділу Amazon Франциски Боссарт, фонд приділятиме пріоритетну увагу генеративному штучному інтелекту, який має значний потенціал для автоматизації та робототехніки. Вона також зазначила, що Amazon планує активізувати інвестиційну діяльність у 2024 році після першої активності фонду у галузі генеративного ШІ минулого року. Серед 12 загальних інвестицій - Mantis Robotics, яка займається розробкою оснащених датчиками роботів-маніпуляторів, які можна використовувати разом з людьми.

Компанія Amazon зацікавлена не лише у проектах автоматизації на основі ШІ, вона також вкладається в робототехніку та системи сортування, включаючи 750 тисяч мобільних роботів, розгорнутих у її операційній мережі. Боссарт підкреслила, що місія фонду полягає у підвищенні ефективності, безпеки та швидкості доставки, а також у планах розширити сферу його діяльності, включивши до неї компанії, які беруть участь на заключних етапах доставки та географічного розширення.

Що стосується побоювань співробітників компанії з приводу майбутнього скорочення робочих місць через автоматизацію низки процесів, то, за словами Боссарт, зусилля Amazon спрямовані на зміну ролей, а не на їхнє усунення.

Читайте також: Amazon тестує ШІ-консультанта з покупок

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також