20 листопада 2025

«Підроблена» карбонара спричинила обурення в Італії

«Підроблена» карбонара спричинила обурення в Італії
73

Італійці надзвичайно суворо ставляться до автентичності карбонари: класична страва готується з пасти, гуанчіале, сиру пекоріно та грана, жовтків і перцю — і лише безпосередньо перед подачею. Тому поява в магазині Європейського парламенту банок із кремовим соусом «carbonara», виготовленим у Бельгії та з нетиповими інгредієнтами, викликала справжній скандал у Римі. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на CNN.

Міністр сільського господарства Італії Франческо Лоллобріджида закликав до негайного розслідування, назвавши продукт «неприйнятним». Головна претензія — використання копченої панчети замість гуанчіале. За словами критиків і видання La Cucina Italiana, така заміна спотворює один із найвідоміших італійських рецептів. Європейський парламент уже зняв товар із продажу.

Скандал розгорівся на тлі зусиль Італії домогтися включення своєї кухні до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Лоллобріджида наголошує, що «італійські на вигляд» продукти, виготовлені за кордоном, підривають автентичність національної гастрономії. За даними аграрної організації Coldiretti, ринок підроблених «італійських» товарів завдає країні збитків на 120 млрд євро щороку.

Виробник соусу, компанія Delhaize, коментарів не надав. Тим часом експерти нагадують, що подібні суперечки виникають не вперше: торік критики рознесли консервовану «карбонару» Heinz, а дискусії про межі автентичності італійської кухні тривають — зокрема після заяв історика Альберто Гранді, який припустив американське коріння деяких культових страв.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також