06 березня 2014

Звернення найбільших вітчизняних продавців побутової техніки та електроніки в Україні

Звернення найбільших вітчизняних продавців побутової техніки та електроніки в Україні
714

Звернення

найбільших вітчизняних продавців побутової техніки та електроніки в Україні

до Генеральної прокуратури України, Люстраційного комітету, Антикорупційного бюро України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Міністерства юстиції України

У ці дні очищення системи влади під прикриттям букви Закону Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів на чолі з С. Орєховим продовжує жорстке свавілля та маніпулювання Законом. Найбільші мережі побутової техніки України - «Фокстрот» та «Ельдорадо» продовжують отримувати звинувачення у торгівлі контрафактною продукцією. Мета, на нашу думку, - не захист прав споживачів, а перешкоджання спротивурітейлерівнезаконним діям відомства та спроби поставитигалузь на коліна за допомогою міліардних штрафів.

Наводимо вражаючі факти стосовно утиснення мережі «Фокстрот»:

-           1 млрд. 600 тис. грн. нараховано штрафних санкцій.

-           231 позовів по всій Україні.

-           52 справи розглянуто судом 1-ї інстанції.

-            154 млн. 138 тис. грн. - судом 1-ї інстанції скасовано постанови про нарахування штрафних санкцій.

-           211 млн. 613 тис. грн. - судом 1-ї інстанції залишені в силі постанови про нарахування штрафних санкцій, подані апеляційні скарги.

Наводимо факти стосовно утиснення мережі «Ельдорадо»:

- в період з 27.11.2013 по 05.12.2013 – біля 220 одночасних позапланових перевірок (розмір штрафних санкцій підраховується).

- в період з червня 2013 по грудень 2013 – систематичне поширення неправдивої та недостовірної інформації про торгову мережу через ЗМІ.

- листопаді 2013 р. – нараховано штраф в сумі більше 103 млн. грн. (судом 1-ї інстанції скасовано).

Усі вчинки влади схожі на «спрагу наживи». Наслідки діяльності голови Державної споживчої інспекції України С. Орєхова та його першого заступника В. Вільчинського будуть катастрофічні - без роботи в цей надскладний час можуть залишитися десятки тисяч співробітників компаній «Фокстрот» і «Ельдорадо», а державний бюджет недоотримає десятки мільйонів гривень надходжень. Цей тиск на бізнес краде ресурси наших компаній. Адже усі сили мають зараз бути направлені на те, аби не допустити значного подорожчання техніки для населення, на збереження робочих місць. Натомість, ми змушені боротися з «вітряками» у вигляді безглуздих та нескінченних судів.

Ми налаштовані рішуче і вже звернулися до органів прокуратури за оцінкою діяльності Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів. У зв'язку з ситуацією, що склалася, ми просимо Вас розпочати перевірку дій державного чиновника Орєхова С.М та його першого заступника В. Вільчинського. Вимагаємо навести порядок в лавах чиновників, вигнати казнокрадів та прийняти міри, аби не допустити подальшого збідніння українського народу та захистити бізнес і простих людей від свавілля нечистих на руку можновладців.

Повідомляємо, що 12 березня 2014 року на VI консумерському фестивалі, що відбудеться в КНТЕУ з нагоди Всесвітнього дня прав споживачів під час круглого столу «Нові перспективи захисту прав споживачів в Україні» ми плануємо чітко поставити питання учасникам заходу від влади – чи буде вона враховувати думку бізнесу, шукаючи вихід із економічної кризи, рятуючи галузь цивілізованого ритейлу й систему захисту прав споживачів в Україні.

Сподіваємося на широке представництво виконавчої влади на цьому заході, а також на те, що наші вимоги будуть почуті, а порозуміння - знайдено.

Ми віримо у щире бажання чиновників реформувати економіку та покласти край схемам фіскального тиску, що укорінилися в галузі вітчизняного рітейлу.

 

Торговельні мережі «Фокстрот» та «Ельдорадо».

Предоставлено ГК "Фокстрот"



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також