19 жовтня 2020

12 великих міжнародних та українських компаній об’єдналися заради зниження комісії за безготівкові платежі

12 великих міжнародних та українських компаній об’єдналися заради зниження комісії за безготівкові платежі
1633

Великі міжнародні та українські компанії, які в умовах пандемії вживають усіх можливих заходів, щоб не допустити зростання цін, виступили на підтримку ініціативи щодо зниження розмірів комісій за еквайринг та інтерчейндж, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на прес-реліз «МЕТРО Кеш енд Кері Україна».

Це дозволить поступово зменшити фінансове навантаження на бізнес та наблизити українське законодавство до регулювання ЄС. Окрім цього, зниження розмірів комісій бізнесу за безготівкові платежі матиме позитивний соціальний ефект за рахунок зниження вартості товарів для пересічних українців, та сприятиме поліпшенню економічної ситуації у вигляді підтримки представників малого і середнього бізнесу, які найбільше страждають внаслідок пандемії.

На початку жовтня в українському парламенті було зареєстровано законопроект №4178, який пропонує зменшити ставку еквайрингу для бізнесу при розрахунках платіжними картками. Відповідно до законопроекту, вже з січня 2021 року загальний розмір ставки комісії може бути обмежений на рівні 1,5% від розміру платежу, з липня 2021 року - на рівні 1%, а з 2022 року - не вище 0,5%. Це допоможе, перш за все, малому бізнесу, який змушений платити 2-3% комісії за розрахунки платіжними картами, що у 7 разів більше, ніж в ЄС. В кінцевому результаті зниження ставок комісії за безготівкові платежі дозволить суттєво знизити ціни на товари та послуги.

12 жовтня 2020 року компанії «Інтертоп Україна», McDonald’s Україна, «Нова пошта», «Концерн Галнафтогаз», «Сільпо», «Ашан Україна», Billa Україна, «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», Watsons, мережа аптек 911, ROZETKA та SHELL Україна направили до Верховної Ради України спільний офіційний лист щодо зменшення тарифів на еквайринг та інтерчейндж та підтримки законопроекту №4178.

Читайте також: METRO Україна святкує міжнародний День підприємця, допомагаючи своїм клієнтам розвивати бізнес в умовах кризи

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости Украины

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також