22 січня 2021

Україна приєдналася до рішення СОТ не обмежувати експорт продуктів з гуманітарною метою

Україна приєдналася до рішення СОТ не обмежувати експорт продуктів з гуманітарною метою
914

Україна приєдналася до Спільної заяви членів Світової організації торгівлі (СОТ) про те, що ці країни не будуть застосовувати заборони і обмеження експорту продуктів харчування в разі їх придбання для некомерційних гуманітарних цілей Всесвітньою продовольчою програмою. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Спільну заяву близько 80 країн оголосили після того, як на засіданні Генради СОТ у грудні 2020 р не вдалося досягти компромісу для відповідного рішення, яке було б обов'язковим для всіх членів СОТ.

«Ми цінуємо зусилля Всесвітньої продовольчої програми ООН (WFP) із подолання голоду та дефіциту продовольства у світі, поліпшенні якості продовольчого забезпечення та рівня життя найбільш вразливої частини населення в найбільш критичні моменти їхнього життя. У той же час ми визнаємо, що обмеження експорту створюють перешкоди для надання гуманітарної допомоги », - сказав міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко.

У міністерстві відзначають важливість заяви членів СОТ, зважаючи на ситуацію, що склалася внаслідок поширення пандемії COVID-19, що призводить до збільшення невизначеності на сільськогосподарських ринках і погіршення становища бідного населення у світі, зокрема, через поширення обмеження експорту сільгосппродукції.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости Украины

Теги: сот, вто

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також