29 липня 2021

Україна за півроку імпортувала курятини на $ 22 млн

Україна за півроку імпортувала курятини на $ 22 млн
1227

Імпорт курятини в першому півріччі 2021 р склав 51 тисяч тонн., що на 18% більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

У вартісному вираженні імпорт курятини становить майже $ 22 млн. Найбільшими постачальниками стали країни ЄС: Польща, Угорщина, Німеччина.

Відзначається, що 97% імпорту м'яса птиці - це заморожені частини тушок і субпродукти, при цьому більше 73% складають обвалені частини тушок, які є дуже низько цінними продуктами. Так, середня ціна імпорту такого м'яса птиці склала лише 0,43 $ / кг. Наприклад, середня ціна експорту української курятини становить 1,47 $ / кг.

В Українському клубі аграрного бізнесу (УКАБ) відзначили, що подібна ситуація спостерігається і зі свининою. Імпорт м'яса свиней за перше півріччя 2021 року виріс на 36% до 12,6 тисяч тонн. Імпорт в основному надходив із Данії, Польщі та Нідерландів, де на підтримку фермерів і, зокрема, тваринництва виділяються значні обсяги дотацій.

При цьому в Україні триває подальше скорочення поголів'я в птахівництві та виробництва м'яса птиці. За даними Держстату, поголів'я птиці домашньої на підприємствах станом на 1 липня 2021 р скоротилося на 5,8% і становить 114 млн голів, виробництво м'яса птиці за перші шість місяців скоротилося на 5,4% і склало 583,6 тисяч тонн у забійній масі.

Читайте також: Кліматичні умови ставлять під загрозу світовий урожай

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости Украины

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також