02 серпня 2021

Експорт українського морозива зріс у півтора рази

Експорт українського морозива зріс у півтора рази
1459

Експорт українського морозива за чотири місяці 2021 року збільшився на 20% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року та склав 2,3 тисячі тонн. За останні п’ять років експорт збільшився в півтора рази - з 4,46 тисяч тонн у 2016 році до 6,7 тисяч тонн у 2020-му. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Така інформація міститься в повідомленні Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Сьогодні українське морозиво експортується у понад 50 країн світу. Найбільше реалізується продукту в Молдову, Китай, Ізраїль, Болгарію, Литву і Чехію. Разом з тим, до країн Євросоюзу в поточному році експортовано 1077,4 тонн, або 46,8% від загального обсягу експорту.

«Зростання експорту свідчить про високу якість української продукції, яка цінується як в Україні, так і за її межами. Приємно, що майже половина українського експорту морозива доводиться на країни ЄС, з якими сьогодні інтенсифікується торгівля за багатьма торговими позиціями», - зазначила голова Держспоживслужби Владислава Магалецька.

Обсяги імпорту морозива в Україні коливаються в межах 101-1031 тонн. Основними країнами-імпортерами виступають Франція, Молдова, Італія, Румунія, Польща, Словенія, Литва і Латвія.

Читайте також: Експорт українського меду неочікувано знизився

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости Украины

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також