10 листопада 2021

Арт-інсталяція Merman «перезимує» у «Сільпо»

Арт-інсталяція Merman «перезимує» у «Сільпо»
1120

Фантастичний український артоб'єкт Merman встановлений у «Сільпо» у ТРЦ Respublika Park. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на прес-реліз компанії.

Merman ― це метафорична скульптура напівзануреного плавця, який долає перешкоди. Величезна інсталяція з дерева та металу розмірами 3х3х12 метрів та вагою 2,5 тонни тепер встановлена всередині торгового залу супермаркету.

Це єдиний артпроєкт від України, який у 2021 виграв грант від організаторів однієї з найвідоміших подій у світі мистецтва, що проходить у пустелі Блек Рок у штаті Невада, США. Хоча через пандемію захід цього року не відбувся, організатори дозволили встановити скульптуру в Україні. Влітку і на початку осені Merman експонувався просто неба, з 12 листопада його можна знайти всередині «Сільпо».

«Нова норма» карантину перевернула і наш проєкт: зазвичай, такі артоб’єкти вперше з’являються серед пилу пустелі Блек Рок, і тільки потім деякі з них стають частиною міст, музеїв та приватних колекцій. Цього року все навпаки, і Merman виринає у різних куточках Києва до своєї подорожі у США», ― розповідає Олексій Трончук, головний митець Merman Team.

«Ми вдячні, що «Сільпо» підтримали нас і допомогли ще на кілька місяців зробити арт частиною щоденного життя людей. Завдяки таким колабораціям, ми можемо наблизити мистецтво до людей, популяризувати його та зробити комфортним для сприйняття», ― додав Павло Сахаров, team lead проєкту Merman Team.

Усі охочі побачити, надихнутися і сфотографуватися з інсталяцією зможуть це зробити до квітня 2022 року. Потім Merman буде рухатися далі, щоб неодмінно досягнути пустелі Блек Рок у серпні 2022-го.

Читайте також: Київський ресторан Positano отримав відзнаку від авторитетного італійського ресторанного гіда Gambero Rosso

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також