12 листопада 2021

Понад 70 тисяч разів сім’ї залишалися поруч із хворими дітьми в лікарнях: «Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні» святкує своє 5-річчя

Понад 70 тисяч разів сім’ї залишалися поруч із хворими дітьми в лікарнях: «Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні» святкує своє 5-річчя
1392

З 2016 року в Україні та з 1974-го у світі «Фундація Дім Рональда МакДональда» ініціює зміни в культурі медичного обслуговування дітей і їхніх родин. Фундація розвиває принципи сімейно орієнтованого підходу в лікуванні дітей через освітні програми для медичної спільноти й населення, а також допомагаючи дістати доступ до якісної медицини через створення й утримання Сімейних кімнат у державних дитячих лікарнях. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на прес-реліз компанії.

2016 року МакДональдз в Україні став ініціатором заснування Фундації в нашій країні й залишається її найбільшим корпоративним благодійником.

За цей час Фундація в Україні облаштувала 5 Сімейних кімнат Рональда МакДональда в дитячих обласних лікарнях Києва, Львова, Харкова, Сум і Вінниці. Саме завдяки цим кімнатам тисячі сімей дістали нагоду бути поруч з дітьми під час лікування, без обмежень у часі перебування та в оточенні комфорту й затишку. Сімейні кімнати — дружній простір, де сім’ї мають усі умови, щоб харчуватися, якісно проводити час з дитиною чи членами родини, що приїхали її провідати, перепочити, користуватися ванною кімнатою, пральнею та іншими зручностями. За цей час Сімейні кімнати відвідали 77 574 рази, з них 7282 рази родини залишалися на ніч.

«„Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні“ існує лише 5 років, та ми маємо велике бажання й підтримку родин, медиків, партнерів втілювати потрібні зміни в країні. Ми вдячні всім однодумцям, що поділяють наше бажання створити світ, де кожна дитина може дістати якісне медичне обслуговування. Святкуючи 5-річчя в Україні, ми впевнені, що далі зможемо зробити ще більше корисних змін для дітей і сімей у лікарнях», — прокоментувала директорка Фундації Галина Соловей.

Розвивати й поширювати цінності сімейно орієнтованого підходу важливо в партнерстві з представниками медичної сфери. Саме тому Фундація провела 4 всеукраїнські конференції для медиків для обміну досвідом щодо найактуальніших засад сімейно орієнтованого підходу. Загалом за 5 років діяльності Фундації медики дізналися про сімейно орієнтовану медицину 25 316 разів, що допомогло їм осучаснити власні підходи до взаємодії з родинами. З цією ж метою знято 9 відеокурсів із сімейно орієнтованої медицини, проводяться тренінги.

«Є речі, що досі вважаються винятковими. Наприклад, це кімнати для батьків у дитячій лікарні, де родини можуть у складний час побути разом. Чи взагалі: батьки поруч з дитиною в лікарні — не під палатою, не під вікнами, а поруч, підтримуючи й тримаючи за руку. Мрію, що скоро ці речі стануть зовсім буденними. Така буденність — це щасливі родини, радісні медики, та й країна загалом, де є місце емпатії, підтримці й людяності», — зазначила Мар’яна Возниця, директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ.

Фундація існує на кошти благодійників: за 5 років вдалося зібрати більш як 100 мільйонів гривень. Найбільший корпоративний благодійник Фундації в Україні — компанія МакДональдз, що передала благодійній організації понад 50 мільйонів гривень. Загалом за 5 років успішної діяльності Фундація завдячує 70 корпоративним донорам. Благодійні внески приватних благодійників становили більше ніж 1,5 мільйона гривень.

Серед нещодавніх найбільших партнерств — угода з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Згідно з нею USAID надасть 6 мільйонів доларів США на розширення діяльності «Фундації Дім Рональда Макдональда в Україні» й допомоги, яку вона надає сім’ям і громадам. Україна стала першою країною з-поміж 62 підрозділів Фундації, що уклала угоду з цією впливовою організацією.

Нещодавнє партнерство з Церквою Ісуса Христа Святих останніх днів дасть змогу облаштувати ще 2 нові Сімейні кімнати в державних дитячих лікарнях країни. Шосту Сімейну кімнату буде відкрито в Рівненській обласній дитячій клінічній лікарні, для сьомої триває конкурс серед найбільших дитячих лікарень країни.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також