07 грудня 2021

Залізничний транзит через Україну призупинено через будівельні роботи

Залізничний транзит через Україну призупинено через будівельні роботи
1276

Через будівельні роботи зупинено транзитний рух через Україну до польського кордону. Кількість потягів на цьому напрямку обмежено з 30 листопада. А 6 грудня така ж зупинка сталася і в напрямку словацького кордону. Інформацію підтверджують в «Укрзалізниці». Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

За даними «Української національної залізничної компанії», на ділянці залізниці Ковель-Ізов, що веде до польського кордону, проводяться роботи з електрифікації та модернізації колій. Також від Знам’янки до Здолбунова проводяться аналогічні модернізації. Потяги перенаправляють обхідними шляхами.

Результатом ремонтних робіт стало зниження пропускної спроможності української залізниці. Транзит зменшився на 350 вагонів на добу. Зрештою, УЗ зовсім припинила залізничний вантажний транзит. Поки що ніхто в УЗ не може сказати, скільки саме будуть тримати ремонтні та модернізаційні роботи. Ймовірно, ситуація не вирішиться до кінця року.

Нинішні обмеження стали неприємним сюрпризом для логістичних операторів.

Між Польщею та Україною є три основних пункти пропуску: Ізов, Мостиська ІІ та Яготин. Серед них найбільший потенціал має Мостиська ІІ. Чимало компаній побудували поблизу свої термінали. Наприклад, Global Ocean Link (GOL) наприкінці минулого року відкрила новий термінал для обробки транзитних вантажів між Китаєм та Європою, Poland PKP Cargo має на меті перетворити прикордонне з Польщею місто Медика на «Малашевичі більшого розміру», до кінця цього року N'Unit відкриває новий термінал у Мостиськах.

Усі ці та інші компанії розглядають Україну як альтернативний шлях до Китаю. Але для цього Україні справді необхідно модернізувати залізничну інфраструктуру. Проте логістичні оператори здивовані, що такі роботи починають без попередження. Також з’явилося повідомлення про те, що «Укрзалізниця» підвищує плату за доступ до колій, що може зробити її менш привабливою для тих, хто виконує перевезення на коротші маршрути та легко перейде на автотранспорт.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також