22 серпня 2022

Поїздки за кордон в умовах війни: бізнес озвучив зауваження до проекту єВідрядження

Поїздки за кордон в умовах війни: бізнес озвучив зауваження до проекту єВідрядження
1335

Кабмін запустив проект єВідрядження для бізнес-поїздок чоловіків за кордон. У профільній асоціації підтримали таке рішення, але озвучили зауваження щодо застави 200 тис. грн, повідомляє TradeMaster.UA.

Європейська бізнес-асоціація (European Business Association, ЄВА) пропонує розширити перелік банків, в яких можна буде залишити заставу у розмірі 200 тис. для виїзду чоловіка за кордон у рамках проекту "ЄВідрядження", схваленого урядом 19 серпня. Про це йдеться у повідомленні асоціації.

Мінекономіки та Мінцифри запропонували залишати заставу в Ощадбанку. Кошти мають вносити протягом п'яти днів з моменту оформлення роботодавцем заявки на відрядження через "Дію".

Застава буде повернута підприємству після того, як той, хто перебуває у відрядженні, повернеться в Україну. У разі порушення умов відрядження відповідні кошти будуть перераховані на потреби Міноборони, а підприємство втратить доступ до бронювання працівників.

«Європейська бізнес асоціація вітає можливість для бізнесу здійснювати короткострокові закордонні відрядження. Адже двигуном відновлення економіки є працюючий бізнес, який думає про подальший розвиток, сплачує податки, заробітні плати та інші взяті на себе зобов'язання», – йдеться у повідомленні.

9 серпня було прийнято законопроект, згідно з яким з 1 вересня закордон зможуть виїжджати чоловіки, які мають власний бізнес або працюють на певних підприємствах. Їхати можна буде на 7 днів включно, і, крім самого підприємця, таку пільгу матимуть 10% (але не більше 10 осіб) від колективу.

Вимоги до компаній такі:

● Компанія має всіх працівників оформлювати офіційно.

● Середня заробітна плата працівників має бути не менше 20 000 гривень.

● Не повинно бути жодних боргів щодо сплати податків.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости Украины

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також