31 серпня 2022

Польща й Україна побудують олійний трубопровід

Польща й Україна побудують олійний трубопровід
914

Польща та Україна планують спільно реалізувати проєкт із будівництва транскордонного трубопроводу, який дозволяв би транспортувати українську рослинну олію до польського порту Гданськ, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Відмічається, що обидві країни сформують робочу групу, яка надасть варіанти локалізації проєкту, передусім місця прокладання трубопроводу, а також технічні параметри й умови будівництва.

«Рада міністрів (Польщі) схвалила подання Міністерства сільського господарства й сільського розвитку для укладання меморандуму про взаєморозуміння… щодо розбудови проєкту транскордонного трубопроводу для транспортування рослинної олії з України до порту Гданськ», — йдеться в повідомленні канцелярії прем’єр-міністра Польщі..

До проєкту будуть залучені міністерства сільського господарства та інфраструктури України та Польщі.

«Втілення в життя меморандуму сприятиме частковому розблокуванню українського експорту та посилить продовольчу безпеку в країнах, що розвиваються, яким загрожує голод. Відповідно це має знизити міграційний тиск на Європу», — зазначається в повідомленні.

Меморандум буде ухвалений строком на три роки й буде автоматично продовжуватися на аналогічний період.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також