08 вересня 2022

У Києві на території ТЦ METRO Почайна відкрилося перше в місті соціальне кафе-пекарня, де працює молодь із інтелектуальними порушеннями

У Києві на території ТЦ METRO Почайна відкрилося перше в місті соціальне кафе-пекарня, де працює молодь із інтелектуальними порушеннями
1275

На території торговельного центру METRO Почайна (Київ) відкрилося перше в Києві соціальне кафе-пекарня Sunshine Café, де працює молодь із синдромом Дауна та іншими інтелектуальними порушеннями. Візія соціального проєкту полягає в тому, що ми різні, але ми рівні – кожна людина з ментальною інвалідністю має право на соціалізацію та працевлаштування. Кожен чи кожна має право мати можливість обирати професію та жити щасливим повноцінним життям. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на прес-реліз компанії.

Ідея проєкту належить Аліні Живаго, засновниці громадської організації «Сонячні люди», яка вирішила зламати стереотипи суспільства щодо можливостей людей з синдромом Дауна чи іншими ментальними порушеннями. Роботодавці бояться брати на роботу таких людей, бо не розуміють специфіки спілкування та поводження з ними, не знають як із ними працювати. Батьки дорослих із ментальними порушеннями не мають часу на свою роботу та на себе, оскільки постійно вимушені займатися питаннями своїх дітей.

Компанія METRO Україна стала надійним партнером цього соціально важливого проєкту зі створення світу, в якому кожен має право бути собою. Керуючись своїм покликанням бути лідером із підтримки незалежного бізнесу, провідна міжнародна торговельна оптова компанія надає команді Sunshine Café всебічну підтримку: оренду на пільгових умовах приміщення для кафе розміром 150 квадратних метрів на території торговельного центру METRO Почайна у Києві; професійне обладнання для випікання піци; кухонний посуд та елементи декору для кафе; інгредієнти для випікання соціального хліба; експертну допомогу щодо вибору асортименту разом із HoReCa-менеджерами METRO; професійні консультації і кулінарні майстер-класи для працівників Sunshine Café від HoReCa-клієнтів мережі.

Основні напрямки роботи кафе – піца та хліб. У концепції піцерії – створення піци швидко та якісно. Кожен працівник відповідає за окремі завдання у процесі приготування. Ще одна особливість закладу – відкрита кухня. У режимі реального часу клієнти можуть бачити весь процес приготування страв.

Частину хліба, що випікає команда, безкоштовно передається малозабезпеченим верствам населення, а також  Територіальній обороні та Збройним Силам України.

Заклад працює  для гостей кафе, клієнтів та співробітників торговельного центру METRO, а також у форматі онлайн доставки.

«Мене звати Аліна Живаго, я засновниця  громадської організації «Сонячні люди», авторка ідеї проєкту Sunshine cafe і мама чарівної дівчини з синдромом Дауна, яка цього року отримала диплом шеф-кухаря.

Уявіть, ви народжуєте довгоочікувану дитину, і в пологовому будинку вам пропонують залишити її. Вашу дитину неохоче беруть до дитячого садка та школи. У Києві тільки два професійних училища, що приймають на навчання молодь із ментальними розладами. Таких людей не охоче беруть на роботу, бо не знають, як з ними поводитись», – ділиться власною історією Аліна Живаго, засновниця  громадської організації «Сонячні люди», авторка ідеї  проєкту Sunshine cafe.

«Не всім відомо, що щороку в Україні народжується більше 400 дітей з синдромом Дауна. Загалом, понад 17 000 повнолітніх людей з цим синдромом проживають сьогодні в Україні. 90% із них непрацевлаштовані, не мають можливості забезпечувати себе і своє майбутнє. Проти своєї волі вони стали тягарем для суспільства без можливості професійної реалізації. Ми прагнемо змінити цю ситуацію, зруйнувати стереотипні уявлення і подарувати шанс на повноцінне життя кожному з них. Ми різні, але ми рівні!», –  переконана Аліна Живаго.

«Корпоративна соціальна відповідальність для компанії METRO – це постійна увага до етичного ведення бізнесу та внесок у розвиток економіки, створення умов для покращення рівня життя як працівників та їхніх сімей, так і місцевих громад та суспільства загалом. Співробітники – це основа компанії METRO, для яких ми створюємо справедливі та безпечні умови праці, толерантне ставлення та умови для розвитку, а також даруємо простір, який мотивує і надихає їх до відповідальних дій.

Принципи METRO Україна щодо справедливих умов праці та соціального партнерства є фундаментальним обов’язковим орієнтиром для ведення бізнесу в компанії, тому ми вирішили розширити свою підтримку культури різноманіття та інклюзивності й поза межами екосистеми METROУкраїна», – коментує Олена Вдовиченко, генеральна директорка METRO Україна.

«Так ми долучилися до соціального проєкту громадської організації «Сонячні люди». Зараз наша країна переживає складні часи, проте ця тема на часі, вона дарує світло і ми надзвичайно вдячні нашим соціальним партнерам за можливість стати частиною такого важливого проєкту! Ми бажаємо команді вдалого старту і надаватимемо максимальну підтримку зі свого боку. METROз Україною, для українців!», – підсумовує Олена Вдовиченко

Читайте також: METRO Україна розширила проєкт «Для Людей, заради Планети»

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також