21 вересня 2022

Чим відрізняються нові iPhone 14, 14 Plus, Pro та Pro Max один від одного?

Чим відрізняються нові iPhone 14, 14 Plus, Pro та Pro Max один від одного?
9882

Кожного року Apple випускає не менше чотирьох версій нової моделі iPhone, кожна зі своїми оригінальними ознаками, і 2022-й не став винятком. Відмінності від версіями однієї моделі не завжди очевидні, тому в TradeMaster.UA розібралися, чим кожен з гаджетів відрізняється від інших.

У вересні Apple випустила чотири нових смартфонів: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro й iPhone 14 Pro Max.

Найбільші відмінності між четвіркою моделей iPhone 14 полягає в їхніх розмірах, камерах і функції Dynamic Island, включеної в обидві моделі Pro.

iPhone 14 і iPhone 14 Pro менші за розміром, тоді як 14 Plus і 14 Pro Max мають більший екран. Попри це роздільна здатність дисплея кожної версії унікальна, до того ж кожна з них має різну ширину та вагу.

В iPhone 14 Pro та Pro Max оснащені постійно працюючим дисплеєм. Це дозволяє гаджету, відобразити певні віджети, наприклад годинник або стан погоди, навіть коли екран темний.

Усі чотири iPhone мають керамічну передню панель, стійку до подряпин і сколів. Корпуси iPhone 14 і 14 Plus виготовлені з міцного алюмінія, а для iPhone 14 Pro та Pro Max — з нержавіючої сталі.

Протягом багатьох років камера була тим функціоналом, яким відрізнялися більшість iPhone один від одного. У нових iPhone 14 і 14 Plus дві фронтальних камери, тоді як у Pro та Pro Max — три.

Але відмінностей значно більше. У iPhone 14 і 14 Plus є головна та ширококутна камери на 12 Мп, а iPhone 14 Pro та Pro Max мають головну камеру на 48 Мп і 12-мегапіксельний телеоб’єктив, який забезпечує трикратне оптичне збільшення і двократне зменшення.

Іншими словами, камери Pro и Pro Max можуть збільшувати та зменшувати масштаб зображення без втрат деталей або розмиття. Це спрощує зйомку на великих відстанях або макрозйомку.

Більшість нових функцій iPhone 14 — екстрене підключення до супутника, виявлення ДТП, режим зйомки «Action», який забезпечує стабільність камери — доступні для всіх чотирьох моделей. Але є кілька окремих функцій, до яких матимуть доступ лише власники Pro та Pro Max.

По-перше, і Pro, і Pro Max мають сканер LiDAR, вбудований у їхні камери. LiDAR трохи схожий на радар і дозволяє створювати високоточні моделі будь-чого, що вас оточує, просто навівши на нього камеру. Це чудово підходить для додатків доповненої реальності, наприклад тих, які дозволяють розміщувати віртуальні об’єкти у вашій реальній кімнаті.

Уся технічна начинка працює на новому чіпі A16 Bionic в Pro і Pro Max. Цей чіп керує майже всіма частинами iPhone, від показу зображень до запуску програм. A16 Bionic — найпотужніший чіп за всю історію iPhone. iPhone 14 і iPhone 14 Plus мають старіший чіп A15 Bionic, який все ще неймовірно потужний, але трохи повільніший.

Нарешті, Pro та Pro Max мають спеціальну ділянку, розташовану у верхній частині екрана, — Dynamic Island.

Dynamic Island — це невеликий виріз у формі таблетки у верхній частині екрана, який містить передню камеру для селфі та сканер Face ID. Він призначений для заміни виїмки, яка розташована у верхній частині стандартного екрана iPhone 14 — і, на відміну від виїмки, він оточений робочими пікселями замість порожнього чорного простору.

І це більше, ніж просто місце для камери. Залежно від того, якими програмами ви користуєтеся, Dynamic Island збільшується та зменшується, щоб відобразити різноманітну інформацію. Це також робить його чудовим для багатозадачності, оскільки він може відображати інформацію з однієї програми, поки ви використовуєте іншу.

Кожна версія iPhone 14 має свої переваги. Але цього року відмінності між чотирма моделями по суті незначні, за винятком включення «Dynamic Island» у двох моделях iPhone 14 Pro.

Це означає, що більшості користувачів варто розглянути iPhone 14 або iPhone 14 Plus. Вони більш ніж достатньо потужні для повсякденних завдань, можуть робити гарні фотографії та відео, і повинні працювати протягом тривалого часу.

Однак якщо вам потрібно дещо більше від iPhone — можливо, ви використовуєте iPhone для роботи або це ваш основний ігровий пристрій — розгляньте iPhone 14 Pro. Новітній чіп A16 Bionic дасть вам додатковий імпульс, необхідний для безперебійної роботи протягом дня.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

 



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також