21 жовтня 2022

Досвід «Лавки Традицій»: Три продукти від українських фермерів, які стали бестселерами на міжнародному фестивалі

Досвід «Лавки Традицій»: Три продукти від українських фермерів, які стали бестселерами на міжнародному фестивалі
1937

«Лавка Традицій» у складі ком'юніті Slow Food in Ukraine представила продукцію від українських фермерів на міжнародному фестивалі Terra Madre Salone del Gusto 2022. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на прес-реліз компанії.

Кожні два роки, починаючи з 2004-го, в Італію з'їжджаються фудспільноти Slow Food з різних куточків світу. На Terra Madre гастроентузіасти презентують традиційні для свого регіону страви і напої та організовують освітні заходи - все це покликано зробити наш гастросвіт ще більш різноманітним, прогресивним і екологічним.

Цього року у фестивалі взяли участь 3000 учасників зі 130 країн, серед них, попри війну та низку складнощів, була і українська делегація - «Лавка Традицій» у складі комʼюніті Slow Food in Ukraine представила світу продукти українських фермерів.

«Ми чули фразу «Боже, як це смачно!» десятками різних мов від людей з усіх куточків світу, а також вивчили низку жестів, які у різних країнах означають, що їжа людині сподобалась. Особливо запамʼятались італійці з їх buono gesture - це коли ти прикладаєш вказівний палець до щоки, демонструючи як смачно тобі щойно було», - розповідає керівниця проєкту «Лавка Традицій» Марина Булацька.

З першого ж дня стенд української делегації перетворився на приймальню міжнародної підтримки. «Гості фестивалю - хто зі сльозами, хто з посмішкою - безперервно підходили відзначити, який сміливий український народ, побажати перемоги і з акцентом вимовити «Слава Україні!», - відзначає Марина.

За 5 днів фестивалю відвідувачі українського стенду на Terra Madre забрали з собою 230 кг продукції від фермерів: олію холодного віджиму, лляні чипси, ніжинські огірки, бессарабські спеції, мед, варення, шоколад, функціональний чай та трав'яні збори.

Бестселерами стали натуральні цукати з буряку та гарбуза від бренду «Київське сухе варення» та варення з соснових шишок від родини Беляєвих.

І поки українські продукти знаходять своє місце на домашній кухні десь в Японії, Ізраїлі чи Америці, українські фермери продовжують працювати й створювати чесну та смачну їжу, яка доступна кожному з нас в найближчому супермаркеті «Сільпо».

Читайте також: «Сільпо» відновила збір відпрацьованих батарейок

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також