20 квітня 2023

Українці отримали допомогу на 100 мільйонів гривень за програмами Фундації Дім Рональда МакДональда

Українці отримали допомогу на 100 мільйонів гривень за програмами Фундації Дім Рональда МакДональда
1242

Продуктові набори — забезпечення базових потреб постраждалих родин

Через бойові дії багато українських сімей лишилося без дому, а постійні обстріли змушують батьків та дітей місяцями переховуватися у підвалах. З початку війни Фундація забезпечує продуктовими наборами такі сім’ї. Щотижня волонтери збирають продукти, яких одній сім’ї вистачає на 4-6 днів. За 2022 рік Фундація передала 161 212  наборів, до складу яких увійшли каша, борошно, консерви, олія, молоко, булки, чай тощо. Продукти були отримані у 23 регіонах України на суму 57 086 255 грн. Передавали їх через приблизно 200 організацій. 

Реалізація всіх програм Фундації стала можливою завдяки підтримці понад 500 працівників МакДональдз Україна, які доєдналися на волонтерських засадах.

Якісне та сучасне медобладнання — порятунок життів в умовах війни

Наслідками постійних ворожих обстрілів для українських дітей стали тяжкі рани та опіки. Щоб прискорити одужання малечі від ран, Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні передала 200 апаратів вакуумної терапії до 56 лікарень. Також для забезпечення якісної роботи операційних, команда закупила 420 вакуумних аспіраторів для 103 лікарень. Вакуумні аспіратори незамінні в роботі при операціях, допомагають прибирати рідину та видаляти уламки. Медичне обладнання передали на 27 138 691 грн.

Гуманітарна допомога: від дитячого харчування у бомбосховища до каталок для поранених у лікарні

На початку бойових дій Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні обробила понад 100 запитів на допомогу, сума підтримки за якими склала 9 000 000 гривень.

За час повномасштабного вторгнення організація передала 36 706 одиниць медичних препаратів і 56 одиниць медичного обладнання до українських лікарень та 676 аптечок для потерпілих. Забезпечили родини у бомбосховищах 5 351 одиницею дитячого харчування (молочними сумішами, дитячими пюре та кашами), 150 спальними мішками та 3782 одиницями гігієнічної продукції, 12 тонами гуманітарної допомоги з-за кордону.

Сімейні кімнати — щоб батьки й діти були поруч і лікарнях

Через бойові дії потреба в Сімейних кімнатах Рональда МакДональда зросла: їх відвідали в 2 рази більше сімей у 2022 році, ніж у 2021. Перебувати далеко від дому під час хвороби, проходити через болісні процедури — тяжке випробування для малечі. Джерелом сили для дитини на шляху до одужання є її батьки. Програма є безоплатною для родин, дозволяє їм економити на проживанні та харчуванні та бути поруч із дитиною в лікарні. Фундація продовжує забезпечувати функціонування п'яти Сімейних кімнат в дитячих лікарнях Києва, Львова, Сум, Вінниці, Рівне (програма у Харкові наразі тимчасово припинена). Попри війну, організація також відкрила Сімейну кімнату у Рівненській обласній дитячій клінічній лікарні. За 2022 рік сім’ї відвідали їх 49 516 разів, а за весь час існування програми — 141 613 разів.

Генеральні партнери Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні: МакДональдз Україна, USAID (Агентство США з міжнародного розвитку), Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також