21 лютого 2024

Кредитна програма 5-7-9% діятиме ще щонайменше два роки

Кредитна програма 5-7-9% діятиме ще щонайменше два роки
298

Програма кредитування аграріїв «5-7-9%» нині функціонує в тому вигляді, як вона стартувала 2022 року. Кредити продовжують видаватися, і нещодавно було прийнято рішення подовжити дану програму ще на два роки, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Про це розповіла директорка департаменту фінансової стабільності НБУ Первін Дадашова під час онлайн-дискусії про ринок землі в межах проєкту «Земля незламності». За її словами, дана програма, є тим фінансовим ресурсом, який забезпечував критичні потреби аграріїв 2022 року, а сьогодні дає можливість фермерам ширше використовувати кошти.

Первін Дадашова, директорка департаменту фінансової стабільності НБУ

Наразі ситуація в агросекторі залишається складною, але аграріям йдуть назустріч у Кабміні, намагаються знайти шляхи збереження пільгових умов кредитування за програмою, принаймні для тих угод, які були укладені раніше. Але в поточній ситуації, особливо зважаючи на заставу для кредитів і відкриття фонду часткового гарантування, варто думати про можливості кредитування не лише за програмою «5-7-9%», а й на загальних підставах.

Вона додала, що сьогодні це стає можливим, адже загалом ставки за кредитами знижуються і в січні сягали менше 18%. Хоч це ще досить високий відсоток, але тренд йде в бік прийнятних умов для клієнтів.

За словами Первін Дадашової, станом на початок 2024 року прослідковується тенденція до відновлення звичайних ринкових практик кредитування аграріїв. Це означає, що позики для аграріїв можливі й надаватимуться в майбутньому не лише в межах існуючих державних програм.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також