10 листопада 2017

EPAL- оператор найбільшого у світі пулу піддонів.

EPAL- оператор найбільшого  у світі пулу піддонів.

8579

Надійне та безпечне транспортування вантажу - це одна з чи не найважливіших складових логістичних перевезень. Тому використання якісних обмінних піддонів в логістиці стає необхідністю. Лідером найбільшого у світі пулу піддонів виступає організація EPAL. Голова правління EPAL Мартін ЛАЙБРАНДТ (Martin LEIBRANDT) люб’язно розповів TradeMasterGroup про плани, перспективи та досягнення Європейській асоціації виробників піддонів.

EPAL управляє найбільшим у світі пулом піддонів. Яким був Ваш шлях до EPAL та як довго Ви працюєте на посаді Голови правління?

Мої перші кроки в Європейській асоціації виробників піддонів відбулись в 2010 році в якості Виконавчого директора Німецького національного комітету EPAL. У 2015 році мене було призначено Головою правління Європейської асоціації виробників піддонів, і того ж року ми святкували 50-річчя винайдення європіддона. У 2016 ми вже відзначали 25 років асоціації EPAL. Я пишаюсь тим, що належу до команди EPAL.

EPAL є всесвітньою неприбутковою організацією. Як вона працює на міжнародному ринку, скільки піддонів EPAL перебувають в обігу?

Починаючи з 1991 року, EPAL відповідає за незмінну якість засобів завантаження EPAL у всьому світі, а з серпня 2013 року компанія працює повністю самостійно, на що вказує маркування «EPAL в овалі» на чотирьох кутових блоках піддонів. Ми працюємо в більш ніж 30 країнах через 15 національних комітетів, які взяли на себе зобов’язання з імплементації завдань EPAL на національному рівні. Загальна кількість європіддонів EPAL у відкритому обмінному пулі перевищує 450 мільйонів одиниць.

Які цілі переслідує EPAL, якою є довгострокова стратегія?

Головна фундаментальна мета існування компанії залишається незмінною протягом останніх 25 років: забезпечення високої якості засобів завантаження EPAL та функціонування відкритого обмінного пулу піддонів. Це означає, що EPAL контролює виробників, ремонтників та трейдерів своїх європіддонів через обов’язкове ліцензування виробництва та ремонту – таким чином ми гарантуємо високу якість нашої продукції.

Ми залучили «Бюро Верітас» (Bureau Veritas) для здійснення незалежного контролю якості через уніфіковані інспекційні перевірки. Довгострокова стратегія зосереджена в різних напрямках: посилення боротьби з підробкою піддонів, розширення діяль- ності в Україні, Угорщині, Росії, Бразилії, на Близькому Сході, просування на ринки Азії, особливо Китаю та Кореї.

Що конкретно робить EPAL в Україні та наскільки Ви задоволені результатами, досягнутими тут?

Ми дуже задоволені прогресом, якого досягли на українському ринку. Цей ринок непростий, економічна ситуація в Україні доволі складна. Тим більше, ми цінуємо наших ліцензіатів, які навіть у таких складних умовах продовжують успішно працювати. Завдяки нашим ліцензіатам, піддони EPAL посіли важливе місце в Україні. Кількість ліцензіатів в Україні, а також кількість вироблених європіддонів EPAL стабільно зростає.

Як Ви оцінюєте сучасний стан України, та які наступні кроки EPAL планує тут?

Український ринок зіткнувся з суттєвими викликами, тому ми підтримуємо Україну всіма силами Європейської асоціації виробників піддонів. У нашій діяльності важливе місце займає навчання користувачів піддонів, заходи з реалізації екологічної політики, підтримка ліцензіатів через PR-заходи, юридична підтримка, захист торгової марки. Ми плануємо сфокусуватись саме на цьому.

Що б Ви хотіли сказати ліцензіатам EPAL в Україні?

«Ви виробляєте найкращі у світі піддони найвищої якості. Будьте відповідальними, пишайтесь своїм бездоганним продуктом. Так тримати!»

Яким буде Ваше звернення до користувачів піддонів?

«Дерев’яні піддони EPAL є найбільш надійними, їх використання це найкращий спосіб транспортування Ваших товарів. Не використовуйте підробку! Майте на увазі, що неоригінальні піддони в результаті обійдуться дорожче та будуть менш безпечними».

Які інновації EPAL приготував для користувачів? Ви приготували якісь сюрпризи?

Академія EPAL запустила свій новий логістичний додаток PalletCheck Express для документування європіддонів та здійснення їх обміну. Наразі ми тестуємо його на практиці. Зараз ми також працюємо над тим, щоб додаток був доступний різними мовами. Нещодавно відбувся старт виробництва нового напівпіддона EPAL. Інші наші проекти будуть представлені з часом. Тож пам’ятайте: EPAL завжди вміє дивувати!

Про перспективи та проблеми розвитку EPAL в Україні розповідає Дана БАБУШІКОВА (Dana BABUŠÍKOVÁ), представник EPAL в Україні.

Впродовж двох років Ви представляли EPAL в Чехії та Словаччині, тепер Ви є представником в Україні – як було започатковано цю співпрацю та як Ви її оцінюєте?

Два роки тому я працювала на посаді Виконавчого директора Асоціації виробників та ремонтників піддонів, яку я заснувала разом зі своїми чеськими колегами. Я завжди вірила в асоціацію EPAL та її філософію, вважала правильною систему EPAL, та оскільки розвиток компанії в Чехії та Словаччині вимагав більшого часу та зусиль, я прийняла пропозицію EPAL стати їх офіційним представником в Чехії та Словаччині.

Після створення Чесько-Словацького національного комітету я стала його виконавчим директором та додатково мені було доручено зайнятись Україною. Проте, український ринок занадто специфічний, він забирав увесь мій час та увагу. Тому, будучи чешкою, яка любить Україну, її мову, культуру та людей, я погодилась залишити свою посаду в Чесько-Словацькому національному комітеті та стати представником EPAL в Україні. І я справді пишаюсь результатами, яких ми тут досягаємо.

Нещодавно EPAL почав здійснювати ефективні заходи з виявлення контрафакт них європіддонів EPAL та посилення захисту прав інтелектуальної власності на торговий знак «EPAL в овалі». Що вас спонукало до цього?

У пост-соціалістичних країнах, особливо в Україні, контрафакт є значною та поширеною проблемою. Більше того, тут часто піддони розглядають в якості «допус тимого зла» в логістиці та складуванні. Я ніколи не могла зрозуміти цього, адже без якісних піддонів ефективна логістика неможлива. А ефективна логістика завжди наголошує на безпеці вантажів, людей та механізмів. Тому, йдеться не просто про порушення прав на торговий знак, а, в першу чергу, про ризики, які піддони низької якості несуть в логістичних процесах. В Україні торговий знак EPAL підлягає додатковому захисту завдяки співпраці з митними органами. У сусідніх країнах ЄС європіддони EPAL включені до так званого «списку ризику» і працівники митниці мають право особисто оглянути всі партії, що постачаються до ЄС як на кордоні, так і на внутрішніх митницях. Я також відповідальна за співпрацю з митними органами Чехії та Словаччини, що допомагає мені реалізовувати наші завдання в Україні.

В Україні EPAL почав стрімко розвиватись. Якою Ви бачите ситуацію в майбутньому?

Україна є відносно новим ринком, але ринком зі справді великим потенціалом. Експорт піддонів у 2016 році повинен досягти 8 млн. одиниць, проте, на превеликий жаль, ми очікуємо, що близько 5 млн піддонів з цього числа становитимуть підробки – небезпечні, без відповідного контролю якості. Гірша якість піддонів також означає менший строк служби та більшу шкоду довкіллю. На сьогодні в Україні працюють 11 ліцензованих виробників, 2 ліцензовані ремонтники та кілька заявок на отримання ліцензії перебувають на розгляді.

Ситуація значно покращилась завдяки співпраці з митними органами, оскільки боротьба з підробками відкриває нові можливості для виробників та ремонтників, а також для якості, на якій ми наполягаємо. У 2017 році ми плануємо суттєво розширити контакти з користувачами піддонів. Інформування та діалог зі споживачами є основою для побудови захищеного пулу. EPAL підтримує свої зобов’язання у всьому світі, тому ми звертаємось до логістичної громади України із пропозицією приєднатись до нас. Настав час не тільки експортувати європіддони, але й створювати внутрішній, якісний обмінний пул.

EPAL всіляко підкреслює якість та пропагує її через спеціалізоване навчання. Що саме пропонує EPAL?

Ми створили власний навчальний центр – Академію EPAL. Як і EPAL, Академія працює у всьому світі. Модульна програма завжди підлаштовується під індивідуального користувача чи установу. З попереднього досвіду можу сказати, що ці тренінги дуже популярні, користувачі можуть поставити свої запитання та отримати швидку відповідь, а практичні іспити завжди викликають жвавий інтерес.

Проте, і після закінчення тренінгу контакт не припиняється – ми завжди готові відповісти на питання, що можуть виникнути у повсякденній роботі. Переконана, що професіоналізм завжди приносить економічну вигоду. Економічна вигода полягає не у придбанні дешевих низькоякісних піддонів, а у професійному використанні високоякісного обмінного пулу. Українські логісти дуже прогресивні, вони швидко навчаються та набувають досвіду. Цей сектор економіки швидко розвивається. Моє завдання – зробити Україну кращою, лояльнішою до довкілля та безпечнішою, принаймні у своїй галузі безпечного транспортування вантажів.

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA

ВСЕ НОВОСТИ

ВСЕ СТАТЬИ

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*