16 листопада 2021

World Cheese Awards їде в Україну

World Cheese Awards їде в Україну

4193

Команда ProCheese компанії Ardis group та переможці національного конкурсу ProCheese Awards 2021 відвідали міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards, який пройшов 3 листопада в Іспанії, місті Ов‘єдо. Вперше на наймасштабнішій події для сироварів було представлено український сир.

Порядок відбору на сирному конкурсі не поступався Олімпійським іграм:

  • волонтери розклали на понад 80 столах по близько 45 зразків сиру від учасників з різних країн ще до приходу суддів;
  • у розпорядженні понад 80 команд міжнародних суддів був чек-лист з основними показниками оцінки якості;
  • з кожного столу обирався свій Super Gold сир — саме він отримує найвищий бал від цієї команди судей та переходить до наступного етапу оцінювання;
  • у підсумку Super Gold Jury визначають чемпіона — найкращого з більш ніж 80 сирів, відібраних у попередньому етапі.


Оксана Чернова на World Cheese Awards 2021

Цього року на конкурсі була рекордна кількість сирів-учасників — 4079. Серед них 250 суддів обирали найкращий Super Gold сир. Сирна експертка ProCheese Оксана Чернова, перша суддя від України на World Cheese Awards, цього року отримала статус «team captain» та стала однією із членів Super Gold Jury, які обирали фіналіста.

Переможцем став «Оlavidia» — м'який свіжовитриманий козячий сир від іспанської сироварні Quesos&Besos.


Сир-переможець, кращий сир року 2021

І не менш важлива новина: Україна отримала право на проведення World Cheese Awards 2022!

Bже наступного року фестиваль відбудеться в Києві. 4 роки натхненного шляху команди Ardis Group та РroCheese до цієї цілі були варті цього історичного моменту.

Вперше за більше ніж 30 років існування World Cheese Awards Україна прийматиме у себе сироварів та поціновувачів сиру з різних куточків світу на конкурсі, де обиратимуть наступного сирного чемпіона. Очікувана кількість гостей — 10 000!


Передача естафети СЕО Ardis Group — Дмитру Чернову

В свою чергу це дозволить принести українцям світову культуру споживання сирів та продовжити пізнавати Україну через сир. Цей захід дозволить нам представити Україну перед світовою сирною спільнотою та ще раз довести, що тільки об'єднавшись, ми можемо творити справжню сирну історію.

«World Cheese Awards — це місце, де можна ділитися своїми враженнями, відкривати смаки різних країн, створювати нові сирні тренди, звісно, радіти від спілкування та ще більше заглиблюватися в міжнародну сирну культуру, щоб потім ділитися всім цим з Україною. Цього разу для мене це було вдвічі важливіше: по-перше, я стала частиною Super Gold журі, по-друге, наша команда прийняла право проведення WCA в Україні. Попереду багато роботи і, звісно, нових відкриттів!»,  — коментує сирна експертка ProCheese Оксана Чернова.

Підготовка розпочинається просто зараз, чекаємо вас на ProCheese Awards, а згодом і на World Cheese Awards наступного року!

Для довідки: ProCheese Awards — щорічний фестиваль сирного мистецтва та національний український конкурс на кращий сир, організований ProCheese та Ardis Group. В 2021 році «Доообра Ферма» отримала гран-прі на цьому конкурсі та разом із ProCheese представила Україну на WCA в Іспанії.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*