15 вересня 2021

У Британії зафіксована рекордна інфляція споживчих цін

У Британії зафіксована рекордна інфляція споживчих цін
1144

Індекс споживчих цін у серпні виріс у Великобританії на 3,2% в порівнянні з серпнем 2020 року і на 1,2% в порівнянні з липнем 2021-го, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на ESM Magazine.

Як повідомляє Національна статистична служба Великобританії (ONS), це найзначніше зростання за весь час збору подібних даних - з 1997 року. Аналітики прогнозували зростання споживчих цін у серпні на 2,9%.

Основною причиною такого зростання, як пояснюють фахівці ONS, є використання влітку минулого року схеми для стимулювання допомоги закладам громадського харчування Eat Out to Help Out.

Тоді громадян закликали активно відвідувати кафе та ресторани, щоб допомогти потерпілому від пандемії сектору громадського харчування, і влада пропонувала відвідувачам знижки до 50% на кожне замовлення. В результаті ціни на їжу в кафе і ресторанах торік значно впали.

Цього ж року вони дещо зросли, але розрив із торішніми низькими цінами виявився значним. На зростання цін у ресторанах і кафе припала майже половина 1,2-процентного зростання індексу споживчих цін. Але, оскільки схема допомоги цьому сектору діяла у 2020 році недовго, цей фактор не позначиться на показниках інфляції в наступні місяці, відзначають експерти ONS.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

 



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також