20 січня 2022

Глава Credit Suisse пішов у відставку через порушення ковідних правил

Глава Credit Suisse пішов у відставку через порушення ковідних правил
1704

Глава швейцарського банку Credit Suisse пішов у відставку через порушення ковідних заходів. Раніше Reuters написав, що Антоніо Орта-Осоріо кілька разів не дотримувався карантину після прибуття, як того вимагали деякі країни. Про це повідомляє TradeMaster.UA.

Банк Credit Suisse в офіційному релізі оголосив, що нинішній голова банку Антоніо Орта-Осоріо подав у відставку після внутрішнього розслідування, проведеного на замовлення ради директорів.

На своїй посаді Антоніо Орта-Осоріо пропрацював менше року — його було призначено головою банку у квітні 2021-го. Тепер його замінить на посаді Аксель Леманн, який до роботи у швейцарському банку обіймав керівні посади в UBS та Zurich Insurance Group.

Як повідомив наприкінці 2021 року Reuters, Орта-Осоріо як мінімум двічі порушував обмеження щодо коронавірусу минулого року. Наприклад, у липні минулого року він відвідав фінал Вімблдона під час візиту до Великобританії, хоча мав перебувати на карантині. Також Орта-Осоріо порушив COVID-обмеження під час поїздки до Швейцарії: він виїхав із країни протягом 10 днів, які мав провести на карантині. Внутрішнє розслідування компанії також підтвердило цю інформацію.

Це не перший випадок скандальної відставки топ-менеджера Credit Suisse. Взимку 2020 року у відставку пішов тодішній головний виконавчий директор, 57-річний Тиджан Тіам через «шпигунський скандал». Тіам посварився з начальником підрозділу з управління активами Ікбалом Ханом через дерева на ділянці Тіама, що загороджували Хану вид на Цюріхське озеро, і це призвело до кількох відставок, бійки у дворі Національного банку Швейцарії та одного самогубства. Хан пішов до головного конкурента — UBS — із цінною інформацією, Credit Suisse найняв приватних детективів, щоб за ним шпигувати, а той їх особисто викрив.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також