28 січня 2022

Зростання американської економіки стало рекордним з 1984 року

Зростання американської економіки стало рекордним з 1984 року
1683

Економіка США минулого року зросла на 5,7%, за попередніми даними американського Міністерства торгівлі. Це рекордний показник за останні 37 років, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Reuters.

У 2021 році економіка країни зросла на 5,7%, що стало найвищим показником з 1984 року. Головна причина вибухового зростання ВВП у виділенні урядом майже $6 трлн. на допомогу у зв'язку з пандемією. До цього, 2020 року економіка країни скоротилася на 3,4%, що стало найбільшим падінням за 74 роки.

Це попередні дані Бюро економічного аналізу Мінторгівлі США. Подана інформація є першою оцінкою зміни ВВП США із трьох. Публікація переглянутих даних очікується наприкінці лютого, а остаточна - наприкінці березня.

Економіка США різко зросла в четвертому кварталі (+6,9% після +2,3% у липні — вересні), випливає з даних Бюро. Споживчі витрати, на які припадає понад дві третини ВВП, у жовтні — листопаді зросли на 3,3% після зростання на 2% у третьому кварталі.

За попередніми даними, річна інфляція у США становила 6,9%, що стало найшвидшим темпом зростання цін з другого кварталу 1981 року. Інфляція призвела до падіння реальних доходів домогосподарств на 5,8%. За попередніми даними, заробітна плата зросла на 8,9% без поправки на інфляцію.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також