11 квітня 2022

Ціни на зерно та рослинні олії досягли історичного максимуму

Ціни на зерно та рослинні олії досягли історичного максимуму
1276

Ціни на зерно та рослинні олії досягли історичного максимуму. The Food and Agriculture Organization (ФАО) повідомила, що ціни на зерно та рослинні олії досягли історичного максимуму через російську агресію в Україні та масові перебої в постачаннях продукції, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на agronews.ua.

Як зазначається, це загрожує мільйонам людей в Африці та на Близькому Сході недоїданням та голодом.

У ФАО проінформували, що індекс цін на харчі, який відстежує щомісячні зміни світових цін, досяг у минулому місяці 159,3 пункта, що на 12,6% більше, ніж у лютому. Своєю чергою, лютневий індекс досяг найвищого рівня з моменту його розробки у 1990 році.

У ФАО зазначили, що значною причиною зростання цін стала війна в Україні. Найбільше зростання цін відбулося на рослинні олії: цей індекс цін виріс на 23,2%.

Зростання цін на продовольство та перебої в постачанні загрожують дефіциту продовольства в країнах Близького Сходу, Африки та частини Азії, де багато людей і так не отримують достатньо їжі. Ці країни покладалися на поставки пшениці та іншого зерна з Чорноморського регіону.

«Уся надія зараз на Сполучені Штати, Канаду, Францію, Австралію та Аргентину, які мають терміново збільшити виробництво. Але фермери у цих країнах також стикаються з великими проблемами, зокрема з підвищенням вартості палива та добрив, посухою та порушенням ланцюга поставок», — зазначили у ФАО.

Читайте також: Нестача української соняшникової олії викликала ефект доміно на світових ринках

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також