18 травня 2022

Дизайнери створили «атмосферу дзен» у найбільшому моллі Сеула

Дизайнери створили «атмосферу дзен» у найбільшому моллі Сеула
969

Дизайнерська компанія Burdifilek із Торонто завершила проєкт зі створення «атмосфери дзен» у торгово-розважальному центрі Hyundai Seoul у столиці Південної Кореї, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на dezeen. Hyundai Seoul отримав центральний атріум з природним освітленням завдяки проникненню денного світла через основну частину будівлі, а також 12-метровий скульптурний водоспад та затишну атмосферу для шопінгу.

Всі торгові галереї в Hyundai Seoul розташовуються навколо атріуму, що є свого роду зеленим поясом центру і забезпечує "спокійні види" з будь-якої точки будівлі завдяки великій кількості зелені та води.

"За задумом, 50% площі будівлі має відведено під громадські простори, де люди могли б спілкуватися в набагато сприятливішій обстановці, ніж у звичайних торгових центрах", - прокоментував Дієго Бурді, співзасновник та креативний директор Burdifilek, зазначивши, що рішення для оформлення молла черпалися з навколишнього природи Сеула.

У рамках архітектурної концепції дизайн кожного поверху комплексу було розроблено з окремою візуальною мовою. Так, зокрема, на другому поверсі, де розташовані магазини жіночого одягу, організовано нейтральний простір із стриманою тональною палітрою. Дзеркальні панелі, встановлені вздовж внутрішніх країв стелі, покриті брижами, немов вода, і створюють ефект погляду на ставок. На третьому поверсі молла дизайнери встановили скульптурні елементи сміливіших форм, вибрали темніші кольори, а натуральні матеріали протиставили більш індустріальним.

"Наша філософія полягала в тому, щоб створити на кожному поверсі обстановку, яка говоритиме з певною демографічною групою, з різною мовою дизайну, при цьому по-різному відображаючи природу у просторі", - додав Бурді.

Торговий комплекс Hyundai Seoul був введений в експлуатацію у 2021 році і став найбільшим у Сеулі. Загальна площа молла становить 89100 квадратних метрів. Фахівці студії Burdifilek працювали над проектуванням трьох із дванадцяти поверхів будівлі.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також