27 травня 2022

Китайська компанія Alibaba потроїла квартальні збитки

Китайська компанія Alibaba потроїла квартальні збитки
1345

Китайський інтернет-гігант Alibaba Group Holding збільшив виторг у четвертому фінансовому кварталі на 9%, але також збільшив і чистий збиток, який зріс утричі через падіння вартості портфеля інвестицій компанії. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на New Retail.

Чисті збитки компанії в січні-березні становили 16,24 млрд юанів ($2,56 млрд), або 6,07 юаня з розрахунку на ADS, порівняно з 5,5 млрд юанів, або 1,99 юаня на ADS, роком раніше.

Прибуток без урахування разових факторів знизився до 7,95 юаня на ADS з 10,32 юаня на ADS роком раніше. Консенсус-прогноз експертів, опитаних FactSet, для цього показника складав 7,1 юані на ADS.

Квартальний виторг Alibaba виріс до 204,1 млрд юанів з 187,4 млрд юанів при консенсус-прогнозі ринку в 199,5 млрд юанів.

«Незважаючи на макроекономічні проблеми, що вплинули на ланцюжки поставок та настрій споживачів, ми продовжили фокусуватися на перевагах нашого бізнесу та створювати можливості для підвищення ефективності», - зазначають у компанії.

Число активних користувачів сервісів Alibaba по всьому світу за 12 місяців, що завершилися 31 березня, склало 1,31 млрд осіб, що на 28,3 млн більше, ніж за календарний 2021 рік. У Китаї налічувалося понад 1 млрд користувачів, за кордоном – 305 млн.

За підсумками минулого фінансового року чистий прибуток Alibaba знизився на 59%, до 61,96 млрд юанів ($9,77 млрд), виручка збільшилася на 19%, до 853,06 млрд юанів.

Компанія традиційно публікує прогнози на початку нового фінансового року, проте 26 травня вона заявила, що вважає за розумне цього разу відмовитися від них з огляду на невизначеність, пов'язану з наслідками китайських локдаунів для її бізнесу в КНР. При цьому вона попередила, що карантинні обмеження в Китаї, і особливо в Шанхаї, серйозно вплинули на її бізнес у країні.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також