27 червня 2022

Bloomberg заявило про дефолт росії щодо валютних держборгів

Bloomberg заявило про дефолт росії щодо валютних держборгів
1235

За даними Bloomberg, у ніч на 27 червня минув пільговий період для виплати близько $100 млн прострочених платежів за держоблігаціями. Агентство повідомило, що на росії відбувся дефолт із суверенних боргових зобов'язань в іноземній валюті — вперше з 1918 року, повідомляє TradeMaster.UA.

При цьому агентство вказує, що «дефолт має символічний характер і мало що означає для росіян». Оголошення дефолту ускладнює для країни залучення нових позик, що гальмує розвиток економіки через обмеженість вливання капіталів ззовні.

Йдеться про доларові облігації Мінфіну. Їхній залишок на $552 млн росія мала погасити 4 квітня. Після того, як США заморозили валютні активи рф, російський мінфін ініціював виплату боргу в рублях, проте до кінця квітня все ж таки зміг довести до інвесторів кошти в доларах, використавши вільні від обмежень рахунки корпорації «Дом.рф».

При цьому в травні власники повідомили про дефолт рсії клірингову систему Euroclear, оскільки не отримали додаткового відсотка за період з 4 квітня до дати фактичного погашення боргу. "Слідом за вимогою власників паперів росія так і не виплатила цей відсоток", - вказували кредитори.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також