28 червня 2022

H&M закрила один із своїх найбільших магазинів

H&M закрила один із своїх найбільших магазинів
1233

Шведський фешн-гігант H&M змушений був закрити свій флагманський магазин у Шанхаї, один із найбільших моносторів у світовій мережі. Причини, які спонукали ритейлера відмовитися від дорогого об'єкта - падіння купівельного попиту в Піднебесній, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Malls.

H&M відчула на собі наслідки конфронтації з китайськими споживачами через відмову у використанні бавовни. Після заяви про рішення виключити продукцію із власного виробництва H&M зіткнулася з критикою та закликами бойкотувати її продукцію на ринку.

Флагман H&M відкрився після повного зняття обмежень у Шанхаї лише місяць тому, проте вже минулого тижня місцеві жителі стали очевидцями того, як із триповерхової будівлі знімають гігантську вивіску, а вітрини забивають дошками.

H&M офіційно вийшла на ринок Піднебесної ще у 2007 році, а флагман у Шанхаї був першим магазином, з якого розпочалася експансія шведського бренду в країні.

За даними на початок 2021 року, під управлінням компанії знаходилося понад 500 магазинів у Китаї. Однак останні події з бойкотом бренду, а також наслідки пандемії та тривалих обмежень призвели до того, що ритейлер змушений був закрити велику кількість магазинів і скоротити кількість магазинів до 375.

У штаб-квартирі H&M інформацію про закриття свого головного магазину в Шанхаї наразі не коментують. Водночас від падіння споживчої активності в одному з головних мегаполісів Азії страждають й інші бренди, оскільки мешканці неохоче повертаються до молів після карантину. Серед світових брендів, які відмовилися від синьцзянського бавовни і зіткнулися з хвилею бойкоту, також опинилися Zara, Nike та Adidas. Щодо H&M, то продукція шведського бренду також зникла з продажу на найбільших китайських маркетплейсах.

Читайте також: H&M передасть 10 мільйонів доларів кліматичному фонду

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 


Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також