29 червня 2022

800 іноземних компаній пішли з росії

800 іноземних компаній пішли з росії
1149

799 іноземних компаній пішли з росії або зупинили діяльність у цій країні за даними на 27 червня 2022 року, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на дані Єльської школи менеджменту. Таким чином, сьогодні на росії зупинено роботу 58% зарубіжних компаній. Ще 12% повідомили про скорочення масштабів виробництва та 12% - про незначне обмеження інвестиційної активності в країні-агресорці.

Найчастіше за минулі чотири місяці свій бізнес на росії закривали компанії із Великої Британії та Швеції. За останніми оцінками, 88% компаній із цих країн повністю пішли або зупинили активність на російському ринку. Чехія, Польща та Фінляндія закрили понад 75% свого бізнесу на рф.

Для порівняння, про закриття або зупинку бізнесу на росії оголосили менше 50% компаній з Німеччини, менше 40% - із Франції та менше 30% - з Італії. Серед лідерів рейтингу - Австрія, Індія та Китай. На сьогоднішній день на фашистській країні продовжує працювати 57% компаній, зареєстрованих в Індії та 80% - з Піднебесної.

Аналітики підрахували, що найбільша кількість закордонного бізнесу була присутня в секторі виробництва - 25% від усіх іноземних компаній. Найбільша частка закриттів припала на некомерційні організації – 92% та компанії у сфері інформаційних технологій – 76%.

На сьогоднішній день продовжують операційну діяльність на росії 246 зарубіжних компаній, що еквівалентно 18% зі списку Єльської школи менеджменту. Половина з них має реєстрацію в ЄС (більшість – у Франції), 16,6% – у Китаї та 12% – у США.

Читайте також: H&M закрила один із своїх найбільших магазинів

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також