22 вересня 2022

Gap скорочує 500 робочих місць

Gap скорочує 500 робочих місць
1309

Американська компанія Gap Inc. оголосила про скорочення 500 робочих місць як один із заходів щодо боротьби з зростаючими витратами і низькими показниками продажів, , повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Business of Fashion. Під звільнення потраплять переважно співробітники, які працюють в офісах компанії в Сан-Франциско та Нью-Йорку, а також в Азії.

У серпні ритейлер переглянув свій прогноз на рік у бік зниження, пославшись на макроекономічну невизначеність та незакриту позицію генерального директора. Голова правління Gap Боб Мартін тоді заявляв, що компанія має намір вжити в найближчій перспективі дії щодо покращення показників прибутковості й оптимізації розподілу грошових надходжень. Досягти цих цілей передбачалося, зокрема, шляхом скорочення операційних витрат і непродуктивних активів.

Минулого тижня компанія достроково припинила партнерство з репером і дизайнером Каньє Вестом після того, як він публічно заявив про те, що компанія порушила передбачені співробітництвом домовленості щодо випуску одягу та відкриття магазинів. Однак, як стверджують джерела, рішення про скорочення робочих місць ніяк не пов'язане із розірванням цього контракту.

Те, що компанія зазнає труднощів, підтверджують і аналітики ринку, які схильні вважати озвучені компанією обіцянки про підвищення прибутковості протягом кількох наступних років недосяжними. Вони сходяться на думці, що єдиний дієвий спосіб підвищити прибутковість за негативного рівня продажів — скоротити витрати.

Раніше Gap повідомляла про плани щодо посилення присутності в Європі та запуску кількох нових проектів. За останній місяць ще кілька компаній роздрібної торгівлі в США вдалися до звільнення персоналу. Так, мережа Bed Bath & Beyond Inc. в рамках плану перебудови скорочує 20% робочих місць, а фірма Rent the Runway Inc, що займається прокатом одягу. заявила про звільнення близько чверті своїх штатних працівників.

Читайте також: Gap активізує присутність у Європі

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також