23 вересня 2022

Apple до 2025 року може перенести до Індії чверть виробництва iPhone

Apple до 2025 року може перенести до Індії чверть виробництва iPhone
1381

Технологічний гігант переносить виробництво з Китаю на тлі посиленої геополітичної невизначеності і пов'язаних з COVID-19 жорстких локдаунів у цій країні. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на New Retail.

На думку брокера, з кінця 2022 року Apple перенесе до Індії, яка є другим найбільшим ринком смартфонів після Китаю, приблизно 5% виробництва iPhone 14. Крім того, за оцінками J.P.Morgan, близько 25% всіх продуктів Apple, включаючи Mac, iPad, Apple Watch і AirPods, до 2025 року випускатиметься за межами Китаю, тоді як зараз ця цифра дорівнює 5%.

Apple, що базується в каліфорнійському Купертіно, робить велику ставку на Індію. У 2017 році вона запустила складання iPhone у цій країні – спочатку за допомогою Wistron, а пізніше за допомогою Foxconn – відповідно до вимог індійської влади про збирання продукції на місцевих підприємствах. Хоча пандемія порушила плани бізнесів щодо передислокації каналів поставок, у міру послаблення обмежень дедалі більше компаній, включаючи Apple, цього року прискорили ці зусилля.

Аналітики J.P.Morgan відзначають, що такі тайванські вендори, як Hon Hai та Pegatron, відіграють ключову роль у передислокації виробництва до Індії. У середньо- та довгостроковій перспективі вони також очікують, що Apple визначиться з місцевими індійськими постачальниками-виробниками.

Раніше агентство Bloomberg писало, що індійський конгломерат Tata Group веде переговори з Wistron про створення спільного підприємства, яке займеться складанням iPhone в Індії на тлі планів Apple зі скорочення відставання у виробництві від Китаю.

Читайте також: Samsung знову кепкує з Apple

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також