Кондитери відмовляються від шоколаду в солодощах через високі ціни на какао-боби
Кондитери все частіше починають випускати солодощі зі зниженим вмістом шоколаду або зовсім без нього через рекордно високі ціни на какао-боби, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg.
Західні виробники переорієнтуються на товари, що містять замість шоколаду арахісову олію або карамель. А деякі кондитери частково замінюють какао-масло дешевшою альтернативою, наприклад, пальмовою олією. Ряд виробників просто скорочують вагу шоколадної продукції.
У свою чергу, російські виробники шоколаду вже почали повідомляти рітейлерів про зростання цін на продукцію. Однак навіть цей факт навряд чи зупинить росіян від купівлі солодощів, за підсумками третього кварталу 2023 попит на них зріс. Так, батончики купували на 25% частіше, шоколад – на 14% частіше, цукерки – на 3%.
Гуртові ціни на какао-боби зросли до рекордного за останні 12 років рівня. Виробники шоколаду припускають, що ціни залишаться високими й у 2024 році. Пов'язано це із проблемами вирощування продукції в основних постачальників — країн Кот-д'Івуар та Гана. Найбільші плантації какао у Західній Африці пережили посуху та значне зниження врожаю через хвороби рослин, а також зіткнулися із законодавчими проблемами.
З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: > Новости за рубежем
Теги: новини виробників, виробництво шоколаду, кондитерська галузь
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар