15 листопада 2021

Нові канали продажу для вашого бізнесу уже сьогодні

Нові канали продажу для вашого бізнесу уже сьогодні

5731

Вендинговий бізнес вважається досить перспективним та прибутковим, тим паче в часи пандемії, тому що люди намагаються знизити контакти з продавцями та збільшити швидкість придбання різних товарів чи послуг. Протягом останніх двох років виробники випустили багато нових пристроїв, що відрізняються високою ефективністю, а також економічністю та надійністю під час використання. Про можливості сучасних автоматів, функціонування та особливості їх використання редакції розповідає Віктор Андрійович Пінчук, директор ТОВ «АВАНГАРД» – єдиного в Україні виробника вендингового обладнання з майже 20-річною історією.

– На сьогодні вендингові апарати в Україні – не дуже поширене явище й розуміння вендингу в багатьох зводиться до автомату з водою, батончиками чи кавою. Розкажіть про можливості сучасних автоматів і перспективу цього каналу продажу для національного ринку.

– Так, сприйняття терміну «вендинг» в Україні наразі досить примітивне й шаблонне та зводиться зокрема до простеньких автоматів із продажу гарячих напоїв, батончиків, напоїв у бляшанках чи пляшках, а також ігрових дитячих автоматів. А насправді, вендинг варто сприймати саме як окремий, перспективний та інноваційний канал збуту найрізноманітніших товарів чи навіть послуг.

Сучасні технології дають змогу додатково створювати потужний комплекс, що забезпечує:

-  безпосередній автоматичний процес купівлі-продажу;

-  використання сучасних методів оплати та зв’язку;

-  потужний маркетинговий канал (використання медіаконтенту, отримання безпосереднього зворотного зв’язку від покупця).

Звичними перевагами вендингу є:

-  робота в режимі 24/7;

-  зручна локація для покупця;

-  зручний для організації бізнес-процесів, час на логістику та обслуговування;

-  і дуже важливий на сьогодні елемент – зменшення соціальних контактів.

– Ваші вендингові автомати працюють і за межами України. Де можна зустріти автомати AVANGARD? Які нестандартні рішення вами було реалізовано? Що уже успішно продається за допомогою ваших вендингових автоматів?

– Напрям вендингу в ритейлі – новий не лише для України, а й для компанії «АВАНГАРД». Однак за короткий термін нам вдалося досягти багато чого: розроблено та запущено в серійне виробництво кілька основних типів вендингових автоматів, створено повноцінне програмне забезпечення, налагоджено випуск, логістику та технічну підтримку наших виробів, відпрацьовано алгоритм створення нового автомату повністю під замовлення клієнта.

Йдучи назустріч побажанням замовників, ми створили як базові стандартні для вендінгу автомати, так і унікальні. Серед стандартних ми пропонуємо кілька моделей:

1. AXON – настінний автомат для продажу дрібних товарів (презервативів, тютюнових виробів, продукції групи CBD, парфумерії, санітайзерів, масок, рукавичок і подібних товарів). Вони на сьогодні встановлені в Україні, Голландії та Польщі.

2. QUBE – найближчий до стандартного снекового автомату. Це комбінований автомат для продажу найрізноманітніших видів товару (снеків, напоїв у пляшках та бляшанках, сендвічів, запакованої готової їжі, непродовольчих товарів тощо). Активно ними користуються уже в Польщі, Чехії, Німеччині, Бельгії, Україні.

3. LINK/CRYSTAL – серія автоматів локерного типу для широкого асортименту товарів (живих квітів, солодощів, іграшок, сувенірів та інших товарів). Такі ми встановили у Німеччині, Румунії, Бельгії, Великобританії.

Крім того, нами розроблено та створено унікальні вузькоспеціалізовані автомати, зокрема для видачі ключів у компанії з оренди автомобілів (Фінляндія) та продажу великогабаритної бутильованої води (Україна). Головне, що в нас відпрацьовано процедуру розробки та впровадження у виробництво абсолютно нових рішень створених відповідно до технічного завдання клієнта, тому ми можемо задовольнити будь-кого.

– Компанія «AVANGARD» – єдиний в Україні виробник вендингового обладнання. По-ідеї ви можете створити унікальний вендинговий автомат під будь-які потреби. Чи все ж таки є якісь обмеження? Які переваги отримує клієнт, звертаюсь напряму до Вас як до розробника?

– Звертаючись в AVANGARD, як до розробника нового обладнання, наші клієнти отримують комплексне рішення у складі повного комплекту конструкторської документації, першого діючого зразка, кастомізованого програмного забезпечення, серійного виробництва нових апаратів. І все це від команди, яка забезпечує діяльність великого підприємства вже понад 19 років та змогла реалізувати багато комплексних проектів, складних замовлень, а також індивідуальних рішень у найрізноманітніших галузях. Обмеження можуть стосуватися лише доступних технологічних рішень та бюджету проєкту, але навіть тут AVANGARD може за рахунок набутого досвіду запропонувати гнучке рішення, що задовільнить клієнта.

– Розкажіть про складові вендингових автоматів AVANGARD. Як вони функціонують, які можливі способи оплати?

– Загалом комплекс з автоматизованого продажу, яким за суттю і є вендінговий автомат, – це модуль зберігання та видачі продукції, модуль вибору та оплати й програмне забезпечення, що об’єднує всі системи. Наші розробки, на відміну від більшості існуючих систем, базуються на останніх технологічних розробках у сфері вендингу. Мова йде про просунуте ПЗ з алгоритмами мультивидачі, резервування, змін ціни товару; потужний медійний комплекс інформування покупця, систему телеметрії та віддаленого керування. На сьогодні можливі абсолютно усі системи оплати, що включають безконтактну безготівкову, оплату купюрами й монетами, використання карток доступу тощо.

– Наскільки просте управління вашими вендинговими автоматами? Якими чином здійснюється сервісне обслуговування і підтримка клієнтів?

– Незважаючи на те, що наші рішення є складними з точки зору систем, механізмів та архітектури, для користувача та оператора робота з нашими автоматами є суцільною приємністю. Інтуїтивно зручний інтерфейс у вигляді звичного формату інтернет магазину дає змогу швидко побачити та обрати потрібний товар, а вбудована система статистики полегшує роботу оператора та власника бізнесу. Сервісний центр і можливість віддаленого управління забезпечують цілодобову підтримку наших клієнтів. Гарантійний термін на рухомі елементи й механізми становить 12 місяців та 3 роки на корпус автомату – це ще один доказ надійності нашої продукції. Для системних клієнтів ми здійснюємо навчання їх персоналу з технічної підтримки.

– На вашу думку, наскільки реальне проникнення і популяризація вендингу на ринку України протягом найближчих 5 років?

– Вендинг загалом складається з кількох основних напрямів: продаж гарячих/холодних розливних напоїв, продаж снеків та напоїв у пляшках і банках, продаж готової їжі, продаж замороженої їжі/продуктів, продаж непродовольчих товарів та системи локерних автоматів. В Україні, як і в усьому світі, найрозвинутішим є перший напрям – автомати з продажу гарячих/холодних розливних напоїв. На сьогодні їх частка сягає більше 90%. Хоча, порівняно з найближчими до нас регіонами Західної та Центральної Європи, поширення вендингових рішень в Україні значно менше. Якщо у нас припадає 1500 чоловік на один автомат, то у Європі лише 15–20, але динаміка зростання апаратної частини до поширення пандемії COVID-19 була досить потужною – у річному обчислені 10–15% річного збільшення. Зараз ці темпи знизились, але загалом цей напрям в Україні розвивається досить швидко та динамічно.

Для додаткової інформації та співпраці звертайтеся за телефоном +380503354876.

E-mail: avg@vending-solution.com

Сайт: https://vending-solution.com/

 

Читайте також: Maison: історія створення найбезпечніших банних мочалок і кухонних губок

 

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*