22 серпня 2022

Логістика під час воєнного стану – досвід SYNEX Logistics

Логістика під час воєнного стану – досвід SYNEX Logistics

8897

Реалії війни накладають обмеження на всі сфери життя, але на доставляння та сполучення – у першу чергу. Небезпека використання транспорту, ризик втратити товар під час складського зберігання, необхідність перебудувати маршрути безпосередньо під час руху – це тільки мала частина того, з чим стикається логістика під час війни. Залишається лише два шляхи – оптимізувати процеси та адаптуватися, або визнати неможливість цього для компанії.

Війна і мир – типові та нові проблеми логістики

Не можна сказати, що виклики для галузі постали лише під час війни. Але зараз рішення треба приймати швидко, ефективно, а ситуація змінюється із кожною хвилиною. З якими проблемами стикається логістика у мирний час:

  •  - управління запасами – що їх більше, то вищий об’єм «заморожених» фінансових ресурсів;

  •  - закупівлі та постачання на склад – типові конфлікти, пов’язані з асортиментом, умовами доставляння, вибором постачальника;

  •  - базисні умови постачання – ризики, витрати, обмін документацією та інші питання між сторонами договору.

Логістика – динамічна галузь, яка для ефективної роботи потребує досвідченого менеджменту. Додайте до перелічених проблем умови, які наклав воєнний стан:

  •  - Відмова від зберігання і накопичення. Зараз немає можливості довго тримати товар на складі – у разі атаки він буде втрачений.

  •  - Зміна складських умов. Зазвичай розгортання хабу для зберігання займає приблизно 3 місяці, наразі ж треба бути готовими організувати безпечний та інтегрований склад за 7–14 днів.

  •  - Ускладнення логістичних операцій. Блокпости, огляди, непрозоре регулювання проїзду під час комендантської години.

  •  - Різкі зміни маршрутів. Необхідність враховувати нові атаки, планувати запасні маршрути заздалегідь.

Не всі компанії в Україні впоралися із різкою зміною у галузі. Багато з них втратили приміщення та автопарки, не змогли підлаштуватися під нові реалії та пересування під час суцільної повітряної тривоги. Але компанія SYNEX Logistics кинула виклик обставинам та виграла. Цей бренд утворився під час війни, зваживши всі ризики та розуміючи, що зараз, як ніколи, питання логістики дуже гострі. Бренд входить до складу Eclectic Talents Group, глобального аутсорсинг-провайдера з 13-тирічним досвідом. Саме це допомогло налаштувати процеси та запропонувати галузі логістики швидкі рішення для відновлення діяльності в Україні у короткі терміни та зберегти процеси у міжнародних сполученнях, збільшуючи обсяг постачань.

SYNEX Logistics приймає виклик: розв’язання проблем логістики

Під час війни треба знаходити нові шляхи та процеси максимально швидко. Зробити це може лише досвідчений менеджмент, що має практику у різних нішах та проєктах. Як розв’язувати проблеми, що постали перед галуззю? Корисні поради на прикладі взаємодії SYNEX Logistics та українського бізнесу:

  •  - Залучити топменеджерів, які мають досвід у різних нішах. Що більше кейсів, то краще варіативність результатів – можливість обрати основний, запасний та аварійний варіанти дій.

  •  - Відновити та нарощувати ефективність. Віддати логістичні процеси на аутсорс, щоб над ними працювала вже злагоджена команда. Якщо компанія має досвід, вона одразу організує роботу і людей, підбере робітників на лінійні процеси.

  •  - Контролювати кожний кілометр. Коли у кожного рейсу є власний персональний менеджер, будь-які нестандартні ситуації вирішуються дуже швидко.

  •  - Віддати на аутсорс оформлення. Піклуватися не лише про зберігання, обробку і доставляння вантажів, але й про митно-брокерське оформлення та представлення інтересів у дозвільних органах.

  •  - Знайти та організувати нові хаби для зберігання, облаштовані системами захисту та контролю. Заздалегідь убезпечити лінійних працівників, мати «про запас» додаткові локації для відвантаження.

Чим більше послуг буде віддано на аутсорс, тим менше ентропії у процесах. Досвідчена команда, що працює 13 років та має 10 міжнародних філій, точно не буде відточувати процеси на вашому бізнесі. А запропонує швидке, ефективне та чинне рішення, яким можна керувати у процесі доставляння.

Не просто логістичний підрядник, а партнер з ефективності

Команда, яка бере на себе максимум, щоб власник продовжив працювати над бізнесом та іншими важливими питаннями – це саме той варіант, за яким варто розв’язувати логістичні проблеми під час війни. До прикладу, основні послуги SYNEX Logistics – це не тільки прийняти-зберегти-доставляти:

  •  1 - контрактна логістика;

  •  2 - митно-брокерські послуги;

  •  3 - транспортна логістика;

  •  4 - проєктна та виставкова логістика.

Автомобільні, авіа- та морські перевезення, залізнична і мультимодальна логістика українського та міжнародного сполучення – якщо один зі шляхів стане недоступним, можна буде використати інший. Чим більше у партнера можливостей для цього, тим вище гарантії своєчасного прибуття вантажу.

Якщо у компанії є великий досвід роботи із підакцизними, швидкопсувними товарами, харчовими продуктами, фармпрепаратами, негабаритним і ADR-вантажами, вона впорається і зі стандартним вантажем. Для убезпечення процесів та їх організації важливе не тільки зберігання, обробка і доставляння вантажів, але й митно-брокерське оформлення, представлення інтересів клієнтів у дозвільних органах. Бо це значно економить час, витрати якого підвищуються через воєнні обмеження.

Якою має бути післявоєнна логістика в Україні

Війна чітко вказала на недоліки сьогоднішнього стану справ. Насамперед зберігання вантажів у великій масі лише в певних областях країни, використання маршрутів, що пролягають поблизу небезпечних ділянок чи стратегічних об’єктів. Логістика стане більш комплексною, бо лише такий підхід, як показала практика, дозволяє залишитися «на плаву» під час кризи. Реорганізація системи зберігання, передбачення ризиків та розробка більшої кількості маршрутів – те, з чого почнеться відновлення логістики у післявоєнний час.

 

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*