15 грудня 2022

Батон «Багет» – хліб зі смаком свята

Батон «Багет» – хліб зі смаком свята

4290

За понад 30 років незалежності, у нашій країні вже сформувались власні сучасні традиції зимових святкувань з обов’язковими ритуалами та частуваннями. Поряд з мандаринами та ігристим, традиційним атрибутом святкового зимового столу стали різноманітні канапки, основою для яких незмінно слугує батон багет.

Як багет став одним із гастрономічних символів зимових свят?

За однією з версій хліб-багет з’явився в Києві у 1980-х. У той час багет був радше особливим доповненням столу й не споживався нащодень. У 1990-х виробництво багетів стрімко зросло, проте традиція готувати частування з багетів на свята зберіглась і дотепер. Через велику кількість календарних свят, взимку найбільше зростає попит на багети. Саме тому, цей хліб дуже швидко став справжнім гастрономічним символом зимових свят.

Особливості виготовлення батона «Багета» від ТМ «Рум’янець»

Оскільки цей хліб найчастіше використовують для створення канапок, є кілька особливих вимог до його смаку і структури.

«Для батонів багетів дуже важливо, щоб хлібні скибочки, добре тримали форму та не кришились при нарізанні. При цьому, необхідно зробити пухкий та ніжний м’якуш. Щоб отримати відповідні властивості продукту, для виготовлення наших «Багетів» ми використовуємо пшеничну закваску.


Окрім того, важливу роль грає якість обладнання. Хороші багетоформуючі машини допомагають не лише досягнути відповідної форми (товщини та довжини) багетів, а й впливають на властивості тіста. Правильно виконаний процес розкачування тіста допомагає отримати необхідну дрібнопористу структуру м’якуша багета», розповідає технолог ТМ «Рум’янець» Ілона Бордюг.

Хліб, з яким легко створити свято

Українські господарі та господині люблять, а в теперішніх умовах іноді й вимушені, експериментувати на кухні. З батоном «Багетом» легко підготуватися до свята за будь-яких умов, адже він стане ідеальною основою, як для традиційних бутербродів і канапе, так і для популярних нині італійських брускет. Ніжний молочний смак батона «Багета» ідеально поєднується з різними продуктами, а завдяки охайній формі скибочок легко приготувати вишукані канапки навіть з найпростіших інгредієнтів, які є у резерві. Окрім того, до створення святкових закусок можна залучити близьких, адже спільне приготування страв – чудовий спосіб цікаво провести час разом, поспілкуватись та отримати заряд позитивних емоцій, яких нині часто бракує.

Цьогоріч зимові свята ми відзначатимемо по-особливому, без яскравих прикрас, ілюмінацій та розваг. Проте надзвичайно важливо, попри все, зберегти атмосферу родинного тепла та любові, яку символізує найсвітліше свято року – Різдво. Бажаємо, щоб у кожного була можливість провести його безпечно та спокійно, у колі найближчих людей.

 

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*