15 червня 2022

Перевезення вітряків та іншого негабаритного вантажу

Перевезення вітряків та іншого негабаритного вантажу

5998

Доставка великогабаритного вантажу – це трудомісткий, складний і дуже відповідальний процес, впоратися з яким під силу лише професійним логістичним компаніям. Вантаж називають негабаритним, якщо його вага й параметри під час транспортування перевищують допустимі норми правил дорожнього руху, що встановлені законодавством країн, а розібрати на менші секції неможливо з технічних причин. Норми під час міжнародних перевезень можуть мати деякі відмінності залежно від країни.

Наприклад, для України норми негабариту:
- 22 м довжина;

- 2,6 м ширина;
- 4 м висота;
- 38 т допустима вага.

Норми негабариту для Європейського Союзу:
- 16,5 м довжина;

- 2,55 м ширина;
- 4 м висота;
- 40 т допустима вага.

Перевезення вітряків

Зазначені вище характеристики перевищує кожна деталь вітряка навіть у розібраному вигляді, міжнародне перевезення яких здійснювала компанія ТАД – лідер на ринку негабаритних перевезень України. Один вітряк складається із трьох лопатей, довжина однієї становить 34 метри, трьох труб по 27 метрів, загальною вагою 200 тонн, та привідного мотора вагою 57 тонн. На сьогодні ТАД – єдина компанія в Україні, що може перевозити такі вантажі, адже займається не лише організацією негабаритних перевезень, а й виготовленням спецпричепів для транспортування специфічних вантажів. Компанія має власний парк сучасних cпецпричепів різних модифікацій, що дає змогу оптимізувати витрати клієнтів під час підбору техніки для здійснення перевезень у мінімальні терміни.

Як відбувається перевезення негабаритного вантажу?

Транспортування негабаритного вантажу відбувається за особливих умов спецтранспортом, який підбирається відповідно до розмірів вантажу. Наприклад, для перевезення негабаритних вантажів із великою висотою доцільніше використовувати низькорамну платформу, щоб висота вантажу, який транспортується, була якомога меншою. Для важкого вантажу потрібно використовувати платформи з великою вантажопідйомністю та великою кількістю осей, щоб не псувати дорожнє полотно й оптимально розподілити вагу вантажу по площині платформи. Крім того, процес переміщення складних вантажів вимагає попередньої підготовки, що передбачає розробку й узгодження оптимального маршруту з різними службами та інстанціями, отримання дозволу від дорожніх служб, оскільки значне навантаження може вплинути на стан дорожнього полотна.

Якщо це ще й міжнародне негабаритне перевезення, то воно передбачає підготовку значної кількості документів, а саме:
- ліцензійну картку, якщо перевозитися небезпечний вантаж;
- дозвіл від країни, на території якої здійснюватиметься перевезення;
- реєстрацію транспортного засобу;
- повну документацію на негабаритний чи небезпечний вантаж;
- сертифікати екологічної безпеки;
- сертифікат безпечного руху країною, через яку відбувається перевезення;
- дозволи від державних органів України;
- дозвіл, у якому узгоджено всі умови і режими під час перевищення вагових і габаритних обмежень.

Щоб не виникало серйозних проблем, суперечок з автоінспекцією, а вантаж прибув неушкодженим до місця призначення і в узгоджені терміни без зайвих затрат, перевезення необхідно довіряти лише професіоналам.

Чому ТАД?

Підприємство працює на ринку негабаритних перевезень із 2000 року. За цей час налагоджені та відпрацьовані оптимальні схеми роботи компанії, починаючи від поставок матеріальних комплектуючих для забезпечення робочого процесу (паливо, запчастини) до налагодження власного виробництва спецплатформ, на яких здійснюємо перевезення різної складності.

Для здійснення негабаритних перевезень компанія ТАД має всі можливості:
- досвідчений кваліфікований персонал – менеджери-логісти з багаторічним досвідом роботи;
- професійних водіїв із досвідом роботи в галузі перевезень;
- власний автопарк для здійснення негабаритних перевезень, що дає змогу замовнику уникати різних посередників і додаткових витрат;
- модернізований парк спецплатформ, середній вік яких становить 5–6 років, що дозволяє вчасно і надійно доставляти вантажі без поломок у дорозі;
- обов’язкове cmr-страхування вантажу, tir-страхування, додаткове страхування згідно із заявленими обсягами.

ТАД є асоційованим членом АсМАП України № 71638. А спеціалісти компанії беруть на себе всі організаційні завдання – виготовлення спецдозволів, супроводу, перепусток, відключення мереж, навантажувально-розвантажувальні роботи та інше.

Щоб отримати всю необхідну інформацію щодо перевезення Вашого вантажу, звертайтеся за телефонами: +38(067)3830159, +38(067)3813434.

E-Mail: tad@tad.ua

Сайт компанії: https://www.tad.com.ua/uk

Читайте також: Ринок персоналу й війна: нові реалії та перспективи

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*