17 січня 2023

Що потрібно знати про догляд за шкірою обличчя для чоловіків

Що потрібно знати про догляд за шкірою обличчя для чоловіків

1901

Незаперечна істина в тому, що незалежно від вашої статі, стилю або способу життя важливо дбати про свою шкіру. Багато чоловіків помилково вважають, що догляд за шкірою має бути дуже складним. Але це не обов'язково: у вас може бути простий і водночас ефективний режим, якому легко слідувати в рамках повсякденних гігієнічних процедур. Далі поговоримо про те, які продукти важливі для збереження свіжості та здоров'я вашої шкіри.

Правильний вибір доглядових засобів

У чоловіків шар дерми, як правило, товстіший і жорсткіший, ніж у жінок. Це викликає глибші зморшки через повторювані рухи м'язів. Тестостерон також може зробити чоловічу шкіру жирнішою. Але вибір правильних продуктів залежить не так від статі, як від визначення вашого типу шкіри. Підібрати косметику відповідно до ваших індивідуальних особливостей ви можете в інтернет-магазині Watsons: www.watsons.ua/ru/muzhchinam/lc/P.

Виділяють декілька типів шкіри:

1. Нормальна — може комфортно переносити різні продукти для догляду за шкірою без негативних реакцій.

2. Суха — може бути схильною до почервоніння і лущення в деяких місцях, особливо під час впливу погодних факторів. Варто уникати видалення натуральних масел шляхом надмірного миття чи скрабування.

3. Чутлива — по-різному реагує на продукти. Під час використання невідповідних засобів може бути відчутний свербіж, почервоніння або печіння.

4. Жирна — схильна до висипів чи проблем із прищами, тому потребує відповідної косметики.

5. Комбінований тип шкіри, у якому центр обличчя може бути жирним, інші частини (наприклад, щоки) — сухими, тому їй необхідні комплексні засоби.

Важливі інгредієнти

На базовому рівні все, що ви робите, має очищати шкіру, зволожувати її та додавати захисний шар на випадок травми чи подразнення. Є безліч продуктів, і з'ясувати, які з них працюють, може бути складно. Але коли ви починаєте зводити все до цих трьох цілей (очищення, зволоження, захист), пошук правильних засобів полегшується.

Очищувальні засоби

Багато традиційних мильних продуктів настільки хороші у своїй роботі, що фактично позбавляють шкіру всіх її натуральних масел під час видалення забруднень. Замість цього шукайте м'який засіб для очищення зі збалансованим pH. Якщо у вас суха або чутлива шкіра, спробуйте використовувати очищувальний засіб на кремовій основі, а для жирної та комбінованої вибирайте продукти для вмивання у вигляді пін та мусів.

Зволожувальні та захисні засоби

Продукти для зволоження та захисту допомагають усунути локальні недоліки, а також утримують воду у шкірі, тому вона залишається пружною та гладкою. Кращі інгредієнти:

- Гіалуронова кислота — компонент, який втягує воду та утримує її в шкірі.

- Кераміди є складовою жирового (ліпідного) шару шкіри та допомагають відновити шкірний бар'єр.

- Саліцилова і гліколева кислоти важливі для боротьби з прищами. Обидва вони хімічно відлущують верхній шар шкіри, але саліцилова кислота може проникати глибше в сальні залози.

Керуючись цими основами, ви зможете підібрати продукти, які ідеально відповідатимуть вашим потребам у догляді за шкірою.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*