True&Local №4. Гичка — фестиваль локальної гастрономії у «Сільпо»
18 та 19 травня, вже вчетверте у Києві, «Лавка Традицій», проект фермерських продуктів мережі «Сільпо», влаштовує фестиваль крафтових та локальних продуктів. Цього разу два дні активностей присвячені молодому врожаю, а це — зелене бадилля, різнобарвна гичка всіх овочів та плодових, що проростають на українських землях.
Протягом двох днів у «Сільпо» на вул. Полярній 20Д фестиваль збере 60 фермерів та локальних виробників, які своїми руцями виготовляють харчові продукти та готові розказати гостям про їх особливості та цінності.
Ярмарок сезонних продуктів працюватиме нон-стоп, у гостей буде шанс потрапити на дегустацію новинок від виробників «Лавки Традицій», скуштувати фестивальне меню від Марко Черветті, бренд-шефа ресторанних проектів «Сільпо», відкрити для себе творіння попереднього фестивалю — Авокадерію, для якої у «Сільпо» виберуть найстигліші авокадо, що увійдуть до складу сендвічів з копченою страчателою, мікрогріном та кукурудзяною крихтою.
Спеціально для True&Local «Власна пекарня Сільпо» готує випічку за новими рецептами і з унікальними начинками. А творці морозива МО — однієї з останніх новинок мережі, підготували феєричні смаки: полуниця з м’ятою, груша і горгонзола, авокадо зі шпинатом та бананом, а також томати з базиліком!
З ранку суботи і до вечора неділі відбуватиметься марафон авторських приготувань на шефсько-артизанській сцені під керівництвом ідейної натхненниці фестивалю — гастроентузіастки та фудрайтерки Аврори Огородник. Йова Ягер, Юлія Загура, Станіслав Завертайло, Ілля Сьомін, Марко Черветті та багато інших представників української гастрономії розкриють свої кулінарні секрети та смаки під час майстер-класів.
Вперше в рамках фестивалю з’явиться pop-up музей овочів від школи Kartata Potata — унікальний дитячий проект Даші Малахової, який буде цікавим як самим маленьким, так і дорослим гостям. Працюватимуть три музейні станції — бадилля та різнокольорові овочі; мікрогрін та їстівні квіти; молочні продукти – до всього можна буде доторкнутись, пізнати запахи та смаки, дізнатись, що морква була колись фіолетовою, а буряк може бути помаранчевим, спробувати редис, соняшник та горошок у паростках, навчитись доїти корову, та як готувати молозиво і навіть рослинне молоко! А після — приготувати весняний салат в землі під час майстер-класів із засновницею музею.
Ще одна новина цього фестивалю — лекторій від Slow Food, гастрономічного руху, який розпочався в Італії і поширився за останні десятиріччя по всьому світу. Слоуфуд протистоїть системі швидкого харчування, сповідує свідоме споживання та об’єднує вже понад 100 тисяч людей. В Україні цей рух сприяє місцевим продуктам та традиційній їжі, розвитку регіонального господарства та об’єднує спеціалістів й ентузіастів з різних сфер життя суспільства
Читайте также: Auchan откроет в своих гипермаркетах временные магазины для брендов
По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: Товари та ринки > Все новости
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар