01 грудня 2020

Телефон стає терміналом: Даринок впроваджує інноваційну систему оплати

Телефон стає терміналом: Даринок  впроваджує інноваційну систему оплати
859

У столичному маркет-моллі «Даринок» впроваджується унікальна технологіяОщадPay на базі Visa Tap to Phone, за допомогою якої смартфони орендарів стануть POS-терміналами без використання додаткового обладнання. Така система оплати покликана спростити ведення бізнесу, адже здатна замінити класичні платіжні POS-термінали, за обслуговування яких потрібно платити.Планується, що в найближчому майбутньому відвідувачі маркет-моллу «Даринок» матимуть змогу розрахуватися безготівково на кожній торговій точці.

Ідея інновації належить Visa. Першим партнером запуску в Україні став Ощадбанк, який першим в Україні запустив у серпні 2020 року сервіс ОщадPAY для приймання безконтактних платежів у смартфонах без додаткового обладнання. Додаток ОщадPAY доступний смартфонам на базі операційної системи Android з NFC-чіпом. На iOS-пристроях використання поки що неможливе. Пояснюється це тим, що Apple обмежує функціональність NFC-платежів.

Україна – одна з перших країн, де запустили технологію Tap to Phone, а «Даринок» першим з ТРЦ підтримав реалізацію кампанії на своїх торгових точках, загальна кількість яких становить понад 3 000 об’єктів.

Згідно зі статистикою НБУ, за 2019-й рік кількість безконтактних карт в Україні зросла вдвічі – до 8,6 млн. Враховуючи цю тенденцію, а також заходи безпеки задля припинення поширення пандемії COVID-19, частка безконтактних транзакцій тільки росте. «Даринок» прагне йти в ногу з часом й  стає ще більш привабливим і сучасним для постійних й нових клієнтів. Підтримка технології Tap to Phone дозволить операторам швидше перейти на безготівковий розрахунок і отримувати додатковий дохід від сегменту покупців, які віддають перевагу оплаті картами й гаджетами.

«Сьогодні можливість безготівкового розрахунку стала необхідним мінімумом та має бути на кожній торговій точці, – коментує Анатолій Васковський, комерційний директор маркет-моллу «Даринок».Проте, для багатьох підприємців виникає достатньо труднощів з орендою, підключенням та експлуатацією класичного POS-терміналу, що не завжди є виправданим. Технологія TaptoPhone, завдяки простоті підключення та відсутності додаткових витрат, стала справжньою знахідкою. Деякі з наших орендарів уже мають можливість підвищити рівень обслуговування своїх клієнтів, нічого не витративши. Це тільки старт і ми впевненні, що технологія розповсюдиться дуже швидко».

Щоб підключити опцію POS-терміналу на телефон, орендарю потрібно лише завантажити додаток ОщадPAY і підписати договір про еквайринг з Ощадбанком. Використання програми є безкоштовним, а банк буде знімати лише стандартну комісію за обслуговування рахунку та проведення платежів.

Водночас з боку покупців не потрібно ніяких додаткових дій: оплатити товар або послугу можна за допомогою безконтактної карти, смартфона, годинника або інших гаджетів з NFC-модулем. Можливо розплатитись і пристроями Apple, до яких прив'язана платіжна карта. Оплати приймаються без PIN-кодів згідно лімітів МПС: Visa – 1500 грн, Mastercard – 500 грн. Транзакції вищих сум передбачають введення  PIN-коду на смартфоні.

«Для Ощадбанку надважливо підтримувати інноваційні рішення у сфері безконтактних платежів, тому ми першими в Україні та Східній Європі підтримали унікальну розробку Tap to Phone від Visa, та разом успішно протестували. У серпні цього року  ми запустили для бізнес-клієнтів надзвичайно зручний мобільний додаток ОщадPAY, який по функціям практично повністю замінює POS-термінал. Він легко інтегрується у смартфон підприємця, не вимагає додаткових витрат на оренду обладнання та сприяє збільшенню  безконтактних платежів. ОщадPAY приймає платежі картками та іншими NFC-пристроями покупців: смартфонами, смарт-годинниками, NFC-каблучками», – зазначив Володимир Москаленко, директор департаменту електронної комерції та платіжних засобів Ощадбанку.

«Інноваційна компанія Visa пропонує вигідне та зручне рішення для власників малого та середнього бізнесу в Україні.Visa Tap to Phone – мобільний спосіб прийому платежів для безконтактних карт. Відтепер, для того, щоб розпочати прийом платежів,  достатньо мати мобільний телефон Android із підтримкою NFC  та зробити заявку в банку», – говорить Олексій Власенко, директор з розвитку інновацій Visa.

 

Довідка

Маркет-мол «Даринок» – унікальний торговий об'єкт, який представляє собою симбіоз сучасного торгового центру й традиційного ринку. Кількість орендарів – понад 3 000 суб'єктів. На площі 68 000 кв. м розташовані зали одягу, аксесуарів та взуття, весільна галерея, 2 поверхи меблів і поверх дитячих товарів, найбільший у Києві сектор виробів зі шкіри та хутра. До послуг відвідувачів – розвинена інфраструктура: кафе, банківські відділення, пункти обміну валют, майстерні з ремонту одягу, взуття, ювелірних виробів, хімчистка, ролердром, зона майстер-класів для дітей і безкоштовна парковка на 1600 машиномісць.

 

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також