16 лютого 2021

Акціонери Amazon підтримують створення профспілок

Акціонери Amazon підтримують створення профспілок
1179

Понад 70 інвесторів Amazon підтримують складських працівників, які хочуть створити профспілку в США. Гігант електронної комерції намагається зірвати ці плани, але інвестори виступили проти Amazon, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на RetailDetail.

У листі понад 70 акціонерів Amazon просять компанію припинити антипрофспілкову кампанію. Інвестори, на частку яких припадає близько 20 мільярдів доларів, заявляють, що підтримують працівників, які хочуть створити профспілку.

Компанія повинна залишатися нейтральною, на думку інвесторів, які зазначають, що Amazon у протилежному випадку піде проти власних "Глобальних принципів прав людини". Згідно з цими принципами, опублікованими самою Amazon, компанія повинна поважати право працівників вступати в профспілки та створювати їх "без страху репресій, залякування чи переслідування".

Наразі майже 6000 робітників на складі в Алабамі намагаються об'єднатись у профспілку. Триває поштове голосування щодо того, чи хочуть працівники складу подання від національної спілки роздрібних, оптових та універмагів (RWDSU).

Оскільки Amazon побоюється, що це може створити небезпечний прецедент, рітейлер намагається запобігти утворенню профспілки. Зрештою, це було б вперше, коли працівники компаній на американському внутрішньому ринку мали представництво в профспілках.

Веб-сайт, спеціально створений Amazon, doitwithoutdues.com, вже намагається переконати працівників складу, що вступ до профспілки є дуже дорогим (зазначається до 500 доларів) і непотрібним. Відповідно до веб-сайту, коли ви член профспілки, ви більше не можете бути настільки корисними та соціальними один з одним.

Роботодавець переконує, що ця інформація не стримує, а інформує: "Ми надали інформацію, яка допомагає працівникам зрозуміти факти, коли вони вступають до профспілки. Якщо профспілкове голосування триватиме далі, це торкнеться всіх на сайті, і працівники повинні зрозуміти, що це таке для них та їхньої щоденної роботи на Amazon ".

Повідомляється, що Amazon також намагалася відтягнути голосування і вимагала від працівників голосувати особисто в кабінці для голосування. Однак Національна рада з питань трудових відносин (НРБ) відхилила ці прохання. Усі сторони з нетерпінням чекають результатів голосування.

Читайте також: Amazon почала постачати свіжі продукти до Іспанії й Італії

 

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також