25 лютого 2021

Роботодавці визначили потенційні ініціативи, які найкраще допоможуть долати негативні наслідки COVID-1

Роботодавці визначили потенційні ініціативи, які найкраще допоможуть долати негативні наслідки COVID-1
1316

Ініціатива, яка отримала найбільше позитивних оцінок за результатами опитування роботодавців, проведеного Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у грудні 2020 року, — це розширення можливостей застосування режиму гнучкого робочого часу. 76% респондентів оцінили її як потрібну або дуже потрібну. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на прес-службу Мінекономіки.

Для врегулювання цього та інших нагальних питань, пов’язаних з віддаленою роботою, Мінекономіки спільно з народними депутатами розробило відповідний законопроєкт. 4 лютого Верховна Рада України ухвалила закон, який уточнює поняття “гнучкого режиму роботи” та створює умови для більш ефективного використовування робочого часу.

Серед інших ініціатив, які роботодавці потребують найбільше, — відтермінування податкових перевірок (майже 70% опитаних відзначили ініціативу як потрібну або дуже потрібну) та просування програм навчання працівників (потребують 67% опитаних).

Крім того, більшість роботодавців підтримують створення державного фонду гарантування оплати праці працівникам у разі банкрутства роботодавця (ініціативу відзначили як потрібну або дуже потрібну 64% опитаних роботодавців). Для вирішення цього питання Мінекономіки розробило законопроєкт, що передбачає виплату заробітної плати працівникам у випадку неплатоспроможності роботодавця. Наразі ведуться робочі консультації із соціальними партнерами з метою підготовки документа для направлення на погодження усім зацікавленими органами влади.

Опитування роботодавців проводилося з 4 по 24 грудня 2020 року за допомогою сервісу “Google Forms”. В опитуванні взяли участь представники 235 роботодавців. 

Читайте також: Уряд спростив ліцензування у сфері зовнішньоекономічної діяльності

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також