07 квітня 2021

Ашан Рітейл Україна запускає пакети із 100% переробленого пластику

Ашан Рітейл Україна запускає пакети із 100% переробленого пластику
1161

За даними ООН до світового океану щороку потрапляє 13 тонн пластику. В свою чергу, дослідження показують, що до 2050 року в океані вага всього пластикового сміття може перевищити вагу його жителів. Нещодавно вчені вперше виявили мікропластик в організмі людини.

Нашим вагомим кроком назустріч свідомому споживанню є запуск пакету, що на 100% виготовлений з переробленого пластику. Ми щиро переконані, що придбання такого пакету суттєво зменшує негативний вплив на навколишнє середовище, адже для його створення використовувався виключно наявний перероблений ресурс, а отжевикористання первинного пластику знижується.

Простота, зрозумілість і доступність для всіх – ось те, чим ми керувалися при виборі цієї альтернативи.

Через касу проходять абсолютно всі клієнти, кожен пакує свої покупки, тож від того, чи свідомою буде наша пропозиція пакування на касі залежить у певній мірі і свідомість клієнтів – ми маємо давати альтернативу!

Ашан вже пропонує багаторазові сумки-шопери та крафтові паперові пакети на касах. Однак ми прагнемо аби більш екологічне пакування було доступним абсолютно для кожного клієнта, саме тому запровадили пакети зі 100% переробленого пластику – їх вартість не відрізняється від звичайних пакетів, тож клієнт не має робити додаткове зусилля аби допомогти природі.

Пакет не потребує особливих умов зберігання – після його використання його можна знову передати на переробку і так до 5 разів!

Він не потребує обов’язкового температурного режиму, як наприклад, пакети для компостування, що можуть розкладатися до 20 років (!) у разі, якщо не дотримано усіх необхідних умов.

Також пакет зі 100% переробленого пластику не містить жодних домішок, що прискорюють розклад пластику на дрібні частинки – мікропластик, як врешті є ще більш небезпечними для природи.

Тож пакети із 100% переробленого пластику – це просто, зрозуміло і доступно.

В компанії Ашан Рітейл існує політика з пластику, яка складається із 5 напрямків. Одним із них  є пакування на касі, однак важливо згадати й про інші напрямки: 

Пластикові вироби із одноразового пластику – ми працюємо над зменшенням таких товарів, пропонуючи альтернативний матеріал, зокрема перероблений пластик, в першу чергу товарів власного виробництва (одноразовий бамбуковий посуд нашої марки  Actuel, канцелярія з переробленого пластику, новорічні гірлянди з переробленого пластику, сковорідки з переробленого алюмінію тощо)

Упаковка для побутових товарів – йдеться про пакування, які опиняються у смітнику наших клієнтів, тож ми працюємо над тим, аби упаковки ВТМ Ашан були багаторазовими або ж підлягали переробці.

Упаковка для зберігання та транспортування – це ті  пакування, що  опиняються на смітнику наших магазинів та складів, вони невидимі для клієнтів, але також забруднюють середовище. Тож ми змінюємо технічні вимоги, аби мінімізувати кількість таких відходів, а також використовувати пакувальні матеріали, що підлягають переробці.

Упаковка товарів в магазині та на вітринах – це упаковки, що знаходяться у відкритому доступі для клієнтів, зокрема у відділах свіжих продуктів. Ми пропонуємо паперові упаковки у відділ Пекарня та Випічка, багаторазові шопери у відділах Фрукти та Овочі. Основним викликом є пропозиція більш екологічного пакування у відділах М’ясо та Риба.

Пакування на касі – саме цей напрямок є пріоритетним та найбільш масштабним. Як вже було сказано ми пропонуємо багаторазові сумки-шопери, крафтові паперові пакети і запустили пакети зі 100% переробленого пластику!

Ми переконані, що зменшення використання пластику є пріоритетом для всього ринку України, тож щиро радіємо від того, що наші колеги-рітейлери також активно просуваються у цьому напрямку, а українці стають дедалі свідомішими.

Читайте також: Ашан Рітейл укладає стратегічне партнерство з Glovo у 4 країнах Європи

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також