13 квітня 2021

Джек Ма збагатився на $2,3 млрд після рекордного штрафу Alibaba

Джек Ма збагатився на $2,3 млрд після рекордного штрафу Alibaba
1095

Статки засновника Alibaba Джека Ма збільшилися на $2,3 мільярда в результаті різкого зростання вартості акцій онлайн-гіганта після отримання рекордного штрафу, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg.

Вчора акції компанії подорожчали майже на 10% після отримання рекордного штрафу за антимонопольні порушення. Це найбільше зростання за чотири роки.

Раніше Держуправління контролю і регулювання ринку Китаю оштрафувало Alibaba на 18,23 мільярда юанів (близько $2,8 млрд), це стало найбільшим в історії Китаю подібним штрафом. Згідно із заявою регулятора, компанія проводила політику, примушуючи клієнтів користуватися своїми послугами «без права вибору», що «негативно відбилося на конкурентному середовищі китайського ринку e-commerce».

У свою чергу в Alibaba рішення влади назвали правильним. Компанія також заявила, що має намір вжити заходів для більш законною комерційної діяльності.

Видання стверджує, що на інтерес інвесторів до акцій онлайн-рітейлера вплинула реакція керівництва Alibaba до винесеного штрафу.

В «Індексі мільярдерів» Bloomberg Джек Ма займає 25-у сходинку зі статком $52,1 млрд.

Читайте також: Alibaba оштрафували на рекордні $ 2,8 млрд за антимонопольні порушення

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також