12 квітня 2021

Alibaba оштрафували на рекордні $ 2,8 млрд за антимонопольні порушення

Alibaba оштрафували на рекордні $ 2,8 млрд за антимонопольні порушення
1162

Китайська влада оштрафувала компанію Alibaba на 18,23 млрд юанів ($ 2,8 млрд) у рамках антимонопольної справи. Про це, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням The Wall Street Journal.

Антимонопольне розслідування стосовно Alibaba почалося наприкінці грудня минулого року. За підсумками регулятор виніс звинувачення, що корпорація Джека Ма обмежувала конкуренцію на ринку. Alibaba зобов'язувала продавців торгувати тільки на одній платформі, що призвело до удару по бізнесу продавців і порушення прав та інтересів споживачів. Влада вимагає, щоб група внесла зміни в правила ведення бізнесу. Протягом трьох років вона повинна буде відзвітувати про результати.

Розмір штрафу став рекордним в історії країни - 4% від обсягу продажів компанії у 2019 році на території Китаю, який склав 455,71 млрд юанів ($ 69,67 млрд за поточним курсом). Таким чином, Alibaba виплатить в казну 18,23 млрд юанів ($ 2,8 млрд).

В Alibaba спокійно відреагували на штраф, компанія зобов'язалася виплатити його в повному обсязі, зазначивши, що це стане стимулом для розвитку і підтримки чесної конкуренції. Інші технологічні гіганти заявили, що очікують до себе такого ж інтересу з боку влади. До антимонопольним розслідуванням готуються Tencent Music, спільне підприємство Tencent і Spotify, та інтернет-компанія Meituan.

Підвищена увага до Alibaba виникла після критики її засновника на адресу фінансової політики Китаю. Компанії Джека Ма піддалися перевіркам, у результаті яких з додатків китайських магазинів був видалений браузер UC Browser, що належить Alibaba. Влада країни також вважає, що компанії слід скоротити частки в медіаактивах, якими вона володіє.

Читайте також: Pinduoduo вперше обійшла Alibaba за кількістю користувачів і стала найбільшою e-commerce компанією Китаю

 

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також