23 квітня 2021

Heineken підтримує стабільний продаж пива попри карантинні обмеження

Heineken підтримує стабільний продаж пива попри карантинні обмеження
1763

За останній квартал Heineken продав стільки пива, скільки й рік тому. Друга за величиною у світі пивоварна група змогла компенсувати європейські карантини зростанням в Азії та Африці, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на ESM Magazine.

"Ми почали рік надійно, хоча на багатьох ринках ми стикалися з серйозними обмеженнями", - каже Дольф ван ден Брінк, генеральний директор Heineken, з червня минулого року. Дійсно, група пивоваріння отримала  кращі результати в останньому кварталі, ніж очікувалося.

Обсяги залишились стабільними порівняно з аналогічним періодом минулого року, хоча в більшості частин світу індустрія гостинності не закривала свої двері до березня. Тому аналітики очікували зменшення обсягу на 5,1 відсотка. Фактично Heineken зафіксував 12-відсоткове збільшення обсягу, зумовлене головним чином зростанням у Східній Європі, Африці та на Близькому Сході (+9,9%) та Азії (+5,4%).

Зростання був особливо сильним у Нігерії та Південній Африці, компенсуючи 9,7-відсоткове зменшення обсягу в Європі. Залежно від вакцинаційних кампаній, пивоварний гігант припускає, що ситуація також поступово покращуватиметься в Європі протягом другої половини року.

Чистий прибуток склав 168 мільйонів євро, що значно перевищує 94 мільйони євро роком раніше, але все ще нижчий за рівень до пандемії: у першому кварталі 2019 року Heineken все-таки отримав чистий прибуток у 299 мільйонів євро. Для подальшого зменшення витрат Ван ден Брінк нещодавно оголосив велику програму реструктуризації. Близько 8000 робочих місць у всьому світі, або 10 відсотків усієї робочої сили, будуть скорочені.

Пивовар також передасть управління своїми 750 пабами групі нерухомості QB Management. Ван ден Брінк прагне до економічної культури в компанії. Тим не менше, Heineken також оголошує про нові кліматичні цілі: до 2040 року голландська група хоче, щоб весь її ланцюжок створення вартості був вуглецево нейтральним.

Читайте також: Heineken скоротить 8 тисяч робочих місць, щоб відновити допандемічну маржу

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також