17 травня 2021

Легендарна мережу Debenhams закрила всі магазини та пішла з ринку

Легендарна мережу Debenhams закрила всі магазини та пішла з ринку
1132

Британська мережа універмагів Debenhams, заснована в 1778 році в Лондоні, припинила операційну діяльність у форматі фізичної роздрібної торгівлі. Минулого тижня у Великобританії закрилися останні 28 магазинів культового бренду. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Malls.

Фінансові проблеми у Debenhams почалися ще до пандемії, на тлі зростаючої конкуренції з боку онлайн-рітейлерів. Після скасування обмежувальних заходів у Великобританії в другому півріччі 2020 року компанія змогла відчинити лише 97 зі 150 універмагів, отримавши значні збитки від простою магазинів під час локдауну.

Наприкінці минулого року власники Debenhams оголосили, що роздрібна мережа буде ліквідована, після чого почалося поступове закриття решти магазинів.

Десять років тому, у момент розквіту бізнесу, Debenhams керувала мережею зі 160 універмагів у Великобританії, а також понад 60 торгових об'єктів у 24 країнах світу.

Незважаючи на закриття роздрібної мережі, бренд Debenhams продовжить існувати як онлайн-рітейлер. На початку 2021 року контроль над компанією отримав британський інтернет-рітейлер Boohoo, який заплатив за бізнес мережі 55 млн фунтів стерлінгів.

Читайте також: Boohoo купує решту брендів Arcadia

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також