07 червня 2021

Країни G7 зобов'яжуть всі транснаціональні корпорації платити податок 15%

Країни G7 зобов
936

Країни «Великої сімки» (G7), куди входять Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія і США, збільшать податки для транснаціональних компаній, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на ВВС. У першу чергу це торкнеться технологічних гігантів, таких як Apple, Google, Amazon і Facebook.

Зараз корпорації створюють філії в країнах із низькими податками і платять тільки місцеву ставку, навіть якщо прибуток надходить з інших країн. G7 зобов'яже корпорації платити більше податків в країнах, де вони ведуть бізнес, продають свої товари або послуги. «Вони більше не зможуть ухилятися від податкових зобов'язань, декларуючи прибуток в країнах з найнижчими податками», - розповів міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц.

Також G7 хоче встановити глобальну мінімальну податкову ставку не менше 15%, щоб країни не «підрізали» один одного. Угода буде застосовуватися до бізнесу з маржею прибутку не менше 10%. П'ята частина (20%) будь-якого прибутку понад цього будуть перерозподілені і обкладені податками в країнах, де працюють компанії. Терміни введення нових вимог ще не визначені.

Країни вели переговори з цього питання багато років, і його рішення може вплинути на інші країни, в тому числі на G20. Міністри економіки G20 зустрінуться в липні 2021 року і єврокомісар з економіки Паоло Джентілоні пообіцяв, що Євросоюз «буде активно сприяти» укладенню глобального угоди по податковій реформі.

Представники Amazon, Facebook і Google підтримали це рішення. Вони відзначають, що це забезпечить стабільність міжнародної податкової системи і зміцнить довіру громадськості.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також