10 червня 2021

Великобританія може почати антимонопольне розслідування проти Amazon

Великобританія може почати антимонопольне розслідування проти Amazon
1148

Влада Великобританії може слідом за ЄС ініціювати антимонопольне розслідування проти американської компанії Amazon за зловживання домінуючим становищем на ринку електронної роздрібної торгівлі, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Financial Times.

Управління з конкуренції і ринків (СМА) вже кілька місяців проводить внутрішні перевірки з приводу політики онлайн-рітейлера щодо даних, які він збирає на своїй платформі.

Видання стверджує, СМА має намір з'ясувати, чи віддає Amazon перевагу продавцям, які також використовують її послуги логістики та доставки. Також в центрі уваги британського розслідування можуть виявитися ті ж аспекти, на яких сконцентровані представники Єврокомісії (ЄК).

Зараз ЄК веде відразу два антимонопольні розслідування щодо Amazon: зокрема, вивчаються бізнес-практики компанії, спрямовані на надання більшої видимості на платформі й інших незаконних преференцій власних пропозицій компанії в порівнянні з незалежними продавцями, які використовують її електронну інфраструктуру, системи логістики та доставки.

Інше розслідування стосується незаконного використання Amazon всіх даних, які вона отримує про угоди інших компаній на своїй платформі для точного маркетування власної продукції.

Читайте також: Amazon обійде Tesco і стане найбільшим рітейлером Великобританії до 2025 року

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також