Мінекономіки впроваджує європейську практику маркування окремих видів м’яса, а також оливкової олії та меду
Відповідний наказ Мінекономіки від 01.04.2021 року № 679 набув чинності 18.05.2021 і буде введено в дію через 3 роки, повідомляє TradeMaster.UA.
Наказ встановлює правила зазначення «країни походження» або «місця походження» в маркуванні:
- м'яса великої рогатої худоби;
- свинини;
- баранини і козлятини;
- їстівних субпродуктів великої рогатої худоби;
- м'яса та їстівних субпродуктів свійської птиці;
- меду;
- необробленої оливкової олії (virgin olive oil) і оливкової олії екстра-класу (extra virgin olive oil).
Наказ розроблено на основі вимог 5-ти актів, тому він робить нас ще на крок ближче до створення спільного ринку харчових продуктів з Європейським Союзом.
Партнери з проєкту EU4SaferFood підготували інфографіку про перелік харчових продуктів, для яких обов’язковим є зазначення країни походження або місця походження.
Читайте також: У Києві затвердили єдиний дизайн торгових наметів для вуличної торгівлі
По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: Товари та ринки > Все новости
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар