22 червня 2021

Alibaba розгортає мережу клубних гіпермаркетів «Store X»

Alibaba розгортає мережу клубних гіпермаркетів «Store X»
1081

Китайська Alibaba Group повідомила про відкриття ще двох гіпермаркетів нової мережі Store X, створеної, щоб покрити потреби швидко зростаючого середнього класу у великих містах. У компанії також поділилися планами, які включають відкриття ще восьми гіпермаркетів до кінця 2021 року, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Malls.

Перший магазин Store X площею понад 18 000 кв. м, що передбачає закриту «клубну» модель, відкрився в жовтні 2020 року в тестовому режимі. Гіпермаркет у Шанхаї вийшов на прибутковість через два місяці після відкриття. В асортименті більше 40% товарів припадає на продукти власних торгових марок. У компанії визнали пілот успішним і прийняли рішення тиражувати проект. Своїм клієнтам рітейлер пропонує набір сервісів (безкоштовна доставка, VIP-підтримка, автомийка тощо) за ціною 40 доларів на рік.

В Alibaba Group бачать перспективи в будівництві нової мережі на тлі загальної кон'юнктури ринку - добробут сімей зростає по всьому Китаю, а в Пекіні влада з минулого року дозволяє парам мати до трьох дітей, що також робить позитивний вплив на споживчу впевненість.

«Store X» є новітній адаптований формат big box продуктової мультиформатної роздрібної мережі Freshippo. Урамках проекту інтернет-рітейлер прагне об'єднати кращі практики офлайн- і онлайн-торгівлі для покупців із середнім і високим достатком, повідомляє портал Alizila.

Аналітики підрахували, що дохід жителів Китаю за останні двадцять років виріс на 700%, а міські споживачі накопичили надлишки заощаджень на тлі постійно низької інфляції в країні. Середній чек в магазинах Freshippo оцінюється в 152 долара, що перевищує показники інших роздрібних мереж.

Читайте також: Alibaba повідомила про перший операційний збиток в якості публічної компанії

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також