09 липня 2021

Світові ціни на їжу опустилися вперше за рік

Світові ціни на їжу опустилися вперше за рік
1345

Вперше за рік індекс цін на продовольство в червні знизився на 2,5% у порівнянні з попереднім місяцем. При цьому він майже на 34% вище, ніж рік тому, зазначила Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) в щомісячному звіті про стан індексу цін на продовольство (FAO Food Price Index, FFPI). Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Retailer.

За наданими даними, в червні FFPI склав 124,6 пункту, що на 2,5% нижче, ніж у травні.

«Зниження в червні стало першим падінням FFPI після 12 послідовних щомісячних підвищень», - випливає зі звіту. У FAO відзначили, що, попри зниження, червневий індекс 2021 року на 33,9% вище, ніж в червні минулого року.

В організації вважають, що зниження індексу зумовлюється падінням цін на зерно, олійні продукти та на молочні продукти, що дозволило компенсувати підвищення цін на м'ясо та цукор.

Індекс цін на зерно, як повідомляє FAO, знизився на 2,6% у порівнянні з травнем, що пояснюється збільшенням поставок кукурудзи з Аргентини, Бразилії та США. Індекс цін на рослинну олію з травня впав на 9,8%, до чотиримісячного мінімуму, а його зниження забезпечило падіння цін на пальмова, соєва та соняшникова олія. Індекс цін на молочні продукти також вперше за рік знизився - на 1%.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також